Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Sumi  The Russian-Ukrainian War 

Sumi  The Russian-Ukrainian War 

TELEGRAAF MENSHEID

Sumi  The Russian-Ukrainian War  

Sumy is een relatief kleine stad, gelegen in het noorden van Oekraïne, met een bevolking van ongeveer 270.000 mensen, volgens de statistieken van 2012 

Hoewel er geen verklaring is voor de naam “Sumi”, bevestigen geschiedenisboeken dat de oprichting teruggaat tot het midden van de zeventiende eeuw, toen het werd gesticht door de “Kozakken” 

Na de oprichting was Sumy een rijke stad, omdat er veel handelsroutes doorheen liepen naar Moskou, en toen ontwikkelde de economie zich sterk tussen het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, er werden zoveel fabrieken en fabrieken gevestigd . Een van de meest prominente industrieën in Sumy zijn de suikerindustrie, mechanische industrieën, mijnbouw en lakenproductie, evenals de chemische, voedsel- en andere industrieën. Het belangrijkste vervoersmiddel binnen Sumy zijn bussen en elektrische bussen, terwijl ze met de rest van de steden verbonden zijn door spoorwegen en een luchthaven voor privévluchten. Er zijn verschillende beroemde universiteiten en instituten in Sumy, zoals de National University, de University of International Relations, de Academy of Economics and Banking Affairs en anderen.

عن editor

شاهد أيضاً

Lancement officielle de la 15ème édition de l’Université d’été au profit des jeunes Marocains Résidant à l’Etranger.

La 15ème édition de l’Université d’été au profit des jeunes Marocains résidant à l’étranger a …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333