Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Donetsk The Russian-Ukrainian War

Donetsk The Russian-Ukrainian War

   TELEGRAAF MENSHEID

Donetsk The Russian-Ukrainian War

De stad Donetsk ligt in de regio Donbas in het oosten van Oekraïne; Het heeft een bevolking van ongeveer een miljoen.

Donetsk is een belangrijk economisch centrum in Oekraïne vanwege zijn rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen, waaronder overvloedige kolen en verschillende mineralen, en het is ook een belangrijk industrieel centrum in het land 

In de stad en haar omgeving worden gas, elektriciteit en verschillende levensmiddelen geproduceerd en gedistribueerd, en daarom blijft het werkloosheidsniveau in de stad laag in vergelijking met de tarieven in andere Oekraïense steden.

In Donetsk is een internationale luchthaven de grootste in Oekraïne na de hoofdstad, Kiev en Simferopol, en het heeft een enorm spoorwegnet; Trams, bussen en elektrische bussen behoren tot de vervoermiddelen en er wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van metrolijnen.

عن editor

شاهد أيضاً

عبد الرحيم الفقير الادريسي : مسار صحافي مغربي يتألق في سماء أوروبا

من حرب العراق إلى حرب الاعلام يزخر المغرب برجال نقشوا ذاكرة الزمن وطبعوا عليها بحروف …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333