Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / OezjhorodThe Russian-Ukrainian War

OezjhorodThe Russian-Ukrainian War

TELEGRAAF MENSHEID

OezjhorodThe Russian-Ukrainian War

De stad Uzhgorod ligt in het westen van Oekraïne en is een van de kleinste steden van Oekraïne. Uzhgorod is een oude stad met veel historische en architectonische monumenten: het kasteel, de Grieks-katholieke kathedraal, het stadhuis, tempels en andere plaatsen. Uzhgorod – een klein raam in West-Europa met zijn kasteel Derogitov, de pauselijke kathedraal en de bibliotheek en de huizen zijn niet zo hoog Het kasteel van Uzhgorod ligt in de buurt van het museum in volksarchitectuur en het leven in Uzhgorod in de open lucht. Hier zijn voorbeelden van volksarchitectuur uit verschillende regio’s van Transkarpatië, waaronder de houten Lemko-kerk van St. Michael (1777). Een interessant, maar niet zo oud gebouw is de vrome kerk (1904) – een van de grootste in Europa. En nu is het een grote Philharmonic Hall waar een van de beste orgels in Oekraïne staat met drie consoles en 2.250 pijpen. Vanwege het grote aantal tuinen is Uzhgorod als een botanische tuin. Vooral een prachtige stad, als de kersenbloesems, geïmporteerd uit Wenen. De verrassende schoonheid van de botanische tuin – een van de beste in Oekraïne, opgericht in 1946, op een oppervlakte van 4,5 hectare verzamelden ze 3800 soorten planten. En het oudste park in Uzhgorod Uzhgorod is het Bedzamkivsk Park, dat aan het begin van de 17e eeuw werd gesticht om wilde dieren te fokken om het koningshuis op te sporen. In de tuin groeien 600 jaar oude bomen, meegebracht uit Noord-Italië. De stad is bekend in heel Europa dankzij een bomenpark genaamd Laudon. Het verzamelt tientallen exotische planten van over de hele wereld, waaronder 100 jaar oude magnolia en 100 jaar oude moerascipres 20 meter hoog, zilveren abrikoos 25 meter hoog

عن editor

شاهد أيضاً

Troisième mandat en tant que membre de l’Organe international de contrôle des stupéfiants (OICS)

Le Royaume du Maroc a été réélu pour un troisième mandat en tant que membre …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333