Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS /  Oekraïne en de oorlog ….Odessa

 Oekraïne en de oorlog ….Odessa

TELEGRAAF MENSHEID

 Oekraïne en de oorlog ….Odessa

  De stad Odessa ligt aan de kust van de Zwarte Zee in het zuiden van Oekraïne en heeft de grootste zeehavens van het land; De geschiedenis gaat terug tot 1415 toen het een paleis en haven was in het Groothertogdom Litouwen, waar het destijds “Katsupiev” heette. De bevolking van Odessa overschrijdt een miljoen mensen (volgens de statistieken van 2012), en het is een van de grootste steden in Oekraïne 

Vanwege de strategische ligging is Edessa al sinds de oudheid beroemd als een centrum van industrie, handel en doorvoer; En dat bleef zo ​​tot dit recht 

Tegenwoordig bevindt de Sedmoy-markt (zevende kilometer) zich in Odessa, de grootste in Oekraïne, en heeft ook de grootste winkels van heel Europa 

Naast handel is de economie van de stad afhankelijk van olieraffinage en de voedingsindustrie. Omdat het wordt beschouwd als de grootste haven van Oekraïne en een populaire toeristische bestemming is voor de Oekraïners zelf, maar ook voor toeristen uit het buitenland 

Het belangrijkste vervoermiddel in de stad zijn trams, treinen en bussen 

Met de rest van de steden en landen van de wereld is Odessa verbonden door enorme spoorwegen en een internationale luchthaven, die een van de meest prominente en actieve in Oekraïne is 

Odessa is een stad die bekend staat om zijn cultuur en prominente vertegenwoordigers, waarin de beroemde Oekraïense dichter Oleksandr Pushkin, de Russische schilder Vrubel, de Poolse schrijver Adam Mitskevich en andere mannen van literatuur en cultuur leefden en erdoor werden beïnvloed 

Er zijn veel musea en theaters in Odessa, waarvan de bekendste zijn: het Odessa Numismatic Museum, het Museum of Western and Eastern Art en het Oleksandr Pushkin Museum. Odessa is ook beroemd om zijn operahuis, een architectonisch meesterwerk van historische waarde 

عن editor

شاهد أيضاً

Troisième mandat en tant que membre de l’Organe international de contrôle des stupéfiants (OICS)

Le Royaume du Maroc a été réélu pour un troisième mandat en tant que membre …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333