Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Oekraïne en de oorlog……….Charkov

Oekraïne en de oorlog……….Charkov

  TELEGRAAF MENSHEID

Oekraïne en de oorlog……….Charkov

De stad Charkov wordt beschouwd als het kloppend hart van cultuur, wetenschap, handel en industrie in Oekraïne, net als voor de voormalige Sovjet-Unie, waar het 60 wetenschappelijke onderzoeksinstituten, ongeveer 30 universiteiten, 8 musea en 7 theaters, en de bevolking bedroeg toen meer dan 4 miljoen mensen. In het huidige tijdperk is Charkov nog steeds een groot economisch centrum van industrie en handel. Tot de meest prominente fabrieken behoren de motorfabriek, de tractorfabriek, de machinefabriek en de tankfabriek 

Kharkiv staat ook bekend om zijn markten, aangezien het meer dan twintig verschillende markten heeft, waarvan de meest bekende de “Barabasjovua”-markt is, die wordt beschouwd als de grootste in Oekraïne, na de “zevende kilometer” markt in Odessa 

Charkov was in het Sovjettijdperk een ontwikkelde stad wat betreft de verspreiding van vervoer, en het niveau van vervoersdiensten is vandaag nog steeds hoog. Het heeft een internationale luchthaven, enorme spoorweg- en metronetwerken, naast de verspreiding van trams, bussen, elektrische bussen en andere vervoermiddelen 

De architectuur in Charkov onderscheidt zich van andere steden door de kenmerken van een combinatie van traditie en grootsheid.Het werd de stad van wolkenkrabbers genoemd, vanwege het verschijnen van hoge gebouwen erin vóór anderen in het begin van de twintigste eeuw (zelfs vóór de hoofdstad Kiev

En op het Vrijheidsplein van Kharkiv, het grootste plein van Europa en het op één na grootste ter wereld na het Rode Plein in Peking, China 

Kharkiv verwerft grote bekendheid als een centrum van cultuur en onderwijs vanwege het grote aantal en de diversiteit van zijn universiteiten en instituten, en het was – en is nog steeds – een belangrijke bestemming voor studenten uit justitiële landen over de hele wereld 

Elk jaar organiseert Kharkiv verschillende culturele en artistieke festivals en is beroemd om verschillende musea, zoals het Historisch Museum, het Kunstmuseum en andere

عن editor

شاهد أيضاً

جمعية  ورزازات ايفنتس Ouarzazate Events

جمعية  ورزازات ايفنتس Ouarzazate Events الرئيس: محمد ختوش مدير المعهد المتخصص التكنولوجيا التطبيقية الفندقية والسياحية …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333