Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS /  Oekraïne’s Dnipro tijdens de oorlog

 Oekraïne’s Dnipro tijdens de oorlog

  TELEGRAAF MENSHEID

 Oekraïne’s Dnipro tijdens de oorlog

Dnepropetrovsk ligt in het centrum van Oekraïne, met een bevolking van ongeveer een miljoen mensen, volgens de statistieken van 2012 

Dnepropetrovsk werd voor het eerst gebouwd in 1776 in opdracht van de keizerin van Rusland, bijgenaamd “Catherine de Grote”, die de stad wilde stichten om de politieke en economische positie van het rijk in de regio te versterken. Dnipropetrovsk heette in die tijd “Ekaterinoslav”, wat “Catherine’s City” betekent in het Oekraïens en Russisch 

Toen mislukte de bouw van de stad vanwege de geografische ligging nabij de rivier de Dnjepr, die overstromingen veroorzaakte die de stad elk voorjaar overspoelden; Na 8 jaar werd het elders herbouwd op dezelfde rivier die het verdeelt, wat de huidige locatie is 

Dnepropetrovsk is een van de grootste steden in Oekraïne, en de meest prominente industriële centra; Vikha heeft veel fabrieken en laboratoria die zijn economie en de Oekraïense economie ondersteunen, en zijn velden variëren van metaalwinning en -verwerking, mechanica, voedselindustrieën en andere, en het wordt beschouwd als de zakelijke hoofdstad van Oekraïne 

Dnepropetrovsk heeft een internationale luchthaven en twee treinstations, en een van de belangrijkste vervoersmiddelen zijn bussen, elektrische bussen en metrolijn

عن editor

شاهد أيضاً

الجزء الثاني : شخونهوفن ..المسيرة الذهبية للفاعلة الجمعوية مليكة لمريض

قريبا الجزء الثاني تحت عنوان : المسيرة الذهبية للفاعلة الجمعوية مليكة لمريض سلسلة مجلة السياسة …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333