Telegraaf-Mensheid-pers1333

Marrakesh Festival 2023

 “White Lies” wint de gouden ster… Marrakesh Festival

De activiteiten van de 20e editie van het Internationale Film festival in Marrakesh eindigden met de kroning van de winnaars van de vijf prijzen van de officiële competitie, in aanwezigheid van een aantal sterren uit de Internationale en Marokkaanse cinem 

De jury van d’officiële competitie maakten de namen bekend van de winnaars van de vijf prijzen

De film ‘White Lies’ van de Marokkaanse regisseur Asmaa El-Modair won de Golden Star Award, de hoofdprijs van het festival, waarvan de financiële subsidie ​​wordt geschat van 50.000 dollar (ongeveer 500.000 Marokkaanse dirham), gelijkelijk verdeeld door elke directeur, en het product

De juryprijs werd gelijk verdeeld met de Marokkaanse film ‘Gangs’ van regisseur Kamal Azraq en de Palestijnse film ‘Bye Bye Tiberias’ van de Palestijnse regisseur Lina Soualem, terwijl de prijs voor beste regisseur naar de Senegalese regisseur Ramata Tolay Sy ging voor de film ‘Banel and Adam

Actrice “Asia Zara Lakomdzia” won de prijs voor de beste vrouwelijke rol voor haar rol in de film “Picnic” van regisseur Una Konjak, terwijl de prijs voor de beste mannelijke rol naar acteur “Duka Karakas” ging voor zijn rol in de film “The Dormitory” van de Turkse regisseur Nehir Tuna

De officiële competitiefilms werden verdeeld onder 13 landen vertegenwoordigd in de competitiesectie : de Verenigde Staten van Amerika, Mongolië, Turkije, drie films uit Latijns-Amerika (Brazilië, Chili en Colombia), drie films uit Europa (Bosnië en Herzegovina, Kosovo, en het Verenigd Koninkrijk), en vijf films uit het Midden-Oosten en Afrika (Madagaskar, Marokko, Senegal, Palestina)

Over de Marokkaanse diepte

عن editor

شاهد أيضاً

Kasbah Amlal …..بيت ضيافة

Kasbah Amlal is a Guest house located amidst the Dades Gardens in a quiet location …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333