Telegraaf-Mensheid-pers1333

Al Bayt stadium

World Cup Stadiums in Qatar 2022

Al Bayt stadium

استاد البيت

Het Al Bayt-stadion biedt plaats aan maximaal 60.000 toeschouwers. Het is uniek met zijn gigantische tentstructuur die het hele stadion beslaat en is vernoemd naar bayt al sha’ar – tenten die historisch werden gebruikt door nomadische volkeren in Qatar en de Golfregio.

Het ontwerp van het stadion eert het verleden en heden van Qatar en is tegelijkertijd een toonbeeld van groene ontwikkeling en duurzaamheid. Na het toernooi wordt Al Bayt teruggebracht tot 32.000 zitplaatsen 

…………………………………………………………………………….

Al Bayt stadium can seat up to 60,000 spectators. It is unique with its giant tent structure covering the whole stadium that is named after bayt al sha’ar – tents historically used by nomadic peoples in Qatar and the Gulf region 

The stadium’s design honors Qatar’s past and present while being a model of green development and sustainability. After the tournament, Al Bayt will be downsized to 32,000 seats 

عن editor

شاهد أيضاً

في الدورة 55 لمجلس حقوق الانسان

Historisch record… La presse dit : Un corner préparé et présenté par le journaliste Abderrahim …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333