Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / De meest getroffen steden van Oekraïne

De meest getroffen steden van Oekraïne

Les villes ukrainiennes les plus touchées

Verschillende Oekraïense steden zijn onderworpen aan Russische bombardementen, zoals de Oekraïense minister van Defensie, Alexei Reznikov, heeft bevestigd dat Oekraïense eenheden, militaire controlecentra en luchthavens in Oost-Oekraïne worden onderworpen aan intense Russische bombardementen.

Hieronder bespreken we de belangrijkste Oekraïense steden die werden gebombardeerd en hun belang volgens het eiland:

de hoofdstad Kiev

Kiev is de hoofdstad en grootste stad van Oekraïne, gelegen in het noord-centrale deel van het land aan de rivier de Dnipro, met een bevolking van ongeveer 3 miljoen.

De stad is een belangrijk industrieel, educatief en cultureel centrum in Oost-Europa. Het is de thuisbasis van hightech-industrieën en veel instellingen voor hoger onderwijs. Het is ook de locatie van vele beroemde archeologische vindplaatsen. De stad heeft een uitgebreide infrastructuur en een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem, waaronder de Kiev-metro.

Charkov

Het is de tweede grootste stad in Oekraïne na de hoofdstad Kiev, qua oppervlakte en bevolking, het grootste industriële, wetenschappelijke en culturele centrum en de grootste studentenstad, met meer dan 40 instellingen voor hoger onderwijs.

De stad wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een grote Arabische gemeenschap, vooral uit de Levant, de Maghreb en de Arabische Golfstaten.

Odessa

Een van de belangrijkste steden van de Republiek Oekraïne, gelegen aan de kust van de Zwarte Zee, de mensen van de stad spreken Oekraïens en Russisch.

Het staat op de derde plaats na Kiev en Charkov, heeft meer dan een miljoen inwoners, heeft 4 havens en een internationale luchthaven. Het wordt beschouwd als de economische en toeristische hoofdstad van het land, en de officiële taal is Russisch, ondanks de Oekraïense taal. meerderheid daarin.

Kramtorsk

De stad ligt aan de oevers van de Kazyni Torst-rivier in Donetsk en had in 2013 164.283 inwoners en is een van de belangrijkste centra van industriële en mechanische engineering in Oekraïne.

Marioepol

De stad Mariupol ligt in het zuidoosten van Oekraïne in de regio Donetsk, gelegen aan de haven van de Zee van Azov, en heeft meer dan een half miljoen inwoners.

Het is het grootste industriële centrum in het Donets-bekken, de grootste ijzer- en staalproducent van het land en een van de meest vervuilde steden in Oekraïne vanwege de aanwezigheid van een groot aantal fabrieken.

groep

Met de escalatie van de crisis tussen Rusland en Oekraïne, werd de naam van de stad Lviv (LVIV) in het westen van Oekraïne aan de grens met Polen vaak herhaald, aangezien de Verenigde Staten en andere westerse landen de overdracht van hun ambassades uit de hoofdstad aankondigden , Kiev, naar de stad Lviv, na de “versnelling van de Russische militaire opbouw” aan de landsgrenzen.

عن editor

شاهد أيضاً

Troisième mandat en tant que membre de l’Organe international de contrôle des stupéfiants (OICS)

Le Royaume du Maroc a été réélu pour un troisième mandat en tant que membre …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333