Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Oekraïense  Chernivtsi in de oorlog

Oekraïense  Chernivtsi in de oorlog

TELEGRAAF MENSHEID

Oekraïense  Chernivtsi in de oorlog

De stad Chernivtsi ligt in het westen van Oekraïne met een bevolking van ongeveer 913.275 en een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² 

Tijdens de beoordeling van de beste steden om in Oekraïne te wonen in 2008, nam Chernovtsy de eerste plaats in van steden, en het is beroemd om zijn paleizen, tempels en appartementsgebouwen. Je zult veel architecturale monumenten in Europese stijl vinden die zijn gebouwd in de 12-13 eeuw 

De belangrijkste attractie van de stad is de Nationale Universiteit van Chernovtsy. In het verleden deed de universiteit dienst als residentie van het aartsbisdom Bukovita, dat werd gebouwd door de Tsjechische architect Josef Glafka. Het bouwproject heeft vele prijzen gewonnen tijdens architectuurwedstrijden in het algemeen en een prijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs in het bijzonder.

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333