Telegraaf-Mensheid-pers1333

Michigan Holland

Michigan Holland

Nederland, land gelegen in het noordwesten van Europa, ook wel bekend als Nederland. “Nederland” betekent laaggelegen land; de naam Holland (van Houtland, of “Bebost Land”) werd oorspronkelijk gegeven aan een van de middeleeuwse kernen van wat later de moderne staat werd en wordt nog steeds gebruikt voor 2 van de 12 provincies (Noord-Holland en Zuid-Holland). Een parlementaire democratie onder een constitutionele monarch, het koninkrijk omvat zijn voormalige koloniën op de Kleine Antillen: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. De hoofdstad is Amsterdam en de regeringszetel Den Haag 

Het land is inderdaad laaggelegen en opmerkelijk vlak, met grote uitgestrekte meren, rivieren en kanalen. Ongeveer 6.500 vierkante kilometer van Nederland bestaat uit teruggewonnen land, het resultaat van een proces van zorgvuldig waterbeheer dat teruggaat tot de middeleeuwen. Langs de kusten werd land op de zee gewonnen en in het binnenland werden vooral langs de vele rivieren meren en moerassen drooggelegd. Al dit nieuwe land werd omgezet in polders, meestal omringd door dijken. Aanvankelijk werden mankracht en paardenkracht gebruikt om het land droog te leggen, maar later werden ze vervangen door windmolens, zoals het molennetwerk in Kinderdijk-Elshout, nu een UNESCO-werelderfgoed. De grootste waterregelingen werden uitgevoerd in de tweede helft van de 19e eeuw en in de 20e eeuw, toen stoompompen en later elektrische of dieselpompen in gebruik kwamen 

haal van het gebied van het huidige Nederland. Vóór de negentiende eeuw bestond er in dit deltagebied geen eenheidsstaat en tot die tijd kenden de gewesten in deze contreien ieder hun eigen bestuur en regeringsvorm. Deze gewesten hebben door de geschiedenis heen dan ook wisselende onderlinge relaties gehad, soms samenwerkend, soms rivaliserend. In die zin is dit artikel een beschrijving van de totstandkoming van het huidige Nederland als staat; de nationale geschiedschrijving 

Michigan

Een levendig stadje vol typisch Hollandse charme

Zoals de naamgenoot doet vermoeden, is Holland een schilderachtig stadje dat ervoor zorgt dat u de tijd wilt nemen en van de natuur wilt genieten. U zult tijdens uw bezoek het landschap van Michigan kunnen bewonderen dankzij de beroemde en prachtige wilde stranden, landgoederen en historische steden, de ene nog mooier dan de andere. In het voorjaar staan ​​de geplaveide straten vol tulpen; in het najaar zijn de boomgaarden klaar om bezoekers te verwelkomen voor het plukken. Een typische dag bestaat uit snuffelen in de winkels en galerieën van het stadscentrum, jetskiën op een meer, plaatsnemen in een stoel voor een concert aan zee of een bezoek brengen aan de beste boerenmarkten in de omgeving. ‘s Avonds kunt u wat ambachtelijk bier proeven en dineren aan het water. Maak je agenda leeg, er is hier veel te doen 

Inrichting en geschiedenis van een kleine stadDe eerste huizen van Holland, gebouwd door de Nederlanders, waren houten schuilplaatsen in het bos. Tegenwoordig is dit erfgoed bewaard gebleven dankzij de Nederlandse architectuur, de gastronomie en de festivals van de stad. Bezoek DeZwaan Mill, Veldheer Tulip Farm en Nelis ‘Dutch Village om demonstraties van klompensnijden te zien. Verken de Nederlandse collectie in het Holland Museum. Met maar liefst 17 microbrouwerijen en distilleerderijen doet Nederland recht aan zijn hop en nodigt hij je uit hetzelfde te doen. De lokale winkels en restaurants (100 in totaal) weerspiegelen de smaak van de stad voor moderniteit, van boekhandels en platenwinkels tot speciaalzaken en galerieën.Natuur aan het meerDe witte stranden aan de oevers van Lake Michigan vormen een speeltuin in het midden van zoet water; nooit druk, en nooit buiten het seizoen (backcountry skiërs steken ze vaak over in de winter). Begin bij Holland State Park, waar je een kustlijn vindt vol met kampvuren, grills, campings en een steiger om te vissen. Bewonder de Big Red, de beroemde vuurtoren van Michigan, vanaf de promenade naar het noorden (in de zomer kun je deelnemen aan rondleidingen door de vuurtoren). Iets verder naar het oosten brengt de houten Mount Pisgah Dune Boardwalk je naar boven Lake Michigan op een 58 meter hoge duin, met adembenemende uitzichten en de perfecte plek voor een picknick of een picknick bij zonsondergang. Mis Tunnel Park niet, een 75 jaar oude tunnel ingebouwd in een duin die je rechtstreeks naar het strand brengt. Ben je geïnteresseerd in flora en fauna, stop dan bij Natuurcentrum Degraaf of het Outdoor Discovery Centre, waar je de plaatsen, tentoonstellingen en speelplekken kunt verkennen.Een actief verblijfKanoën, kajakken, jetskiën en staand peddelen zijn hier erg populair; Lakes Michigan en Macatawa zijn groot genoeg om al deze activiteiten te huisvesten. Maar niet alleen wateractiviteiten, je fietst er ook 240 kilometer aan verharde fietspaden. Je kunt vanuit Holland State Park langs Lake Macatawa naar Saugatuck Dunes State Park beginnen door een enkel pad te volgen. Saugatuck heeft ook de beste wandelpaden met zijn 400 hectare aan makkelijke tot middelzware wandelpaden.https://www.visittheusa.com/state/michigan

عن editor

شاهد أيضاً

Meknes en la 16ª sesión del Foro Internacional de Agricultura

TELEGRAAFM …………..ABDERRAHIM FAKIR IDRISSI Meknes en la 16ª sesión del Foro Internacional de Agricultura del …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333