الرئيسية / عربي ودولي / De bijzondere natuurlijke omgeving van Denemarken

De bijzondere natuurlijke omgeving van Denemarken

De bijzondere natuurlijke omgeving van Denemarken

Landbouw is een belangrijke economische en sociale kwestie in Denemarken. Binnen de Scandinavische regio onderscheidt Denemarken zich als het enige sterk agrarische land, met een UAA die meer dan 60% van het landoppervlak vertegenwoordigt

   Denemarken produceert voornamelijk varkensvlees (1e wereldexporteur). Diersectoren domineren, met een specialisatie van bedrijven in rundvee- of varkensbedrijven. Denemarken is ook ‘s werelds grootste exporteur van nertshuiden. Granen zijn de belangrijkste groentegewassen. Biologische landbouw vertegenwoordigt een relatief groot aandeel: 6% tot 7% ​​van de bedrijven is gecertificeerd voor biologische landbouw.

De bijzondere natuurlijke omgeving van Denemarken

 heeft de autoriteiten ertoe gebracht het hele grondgebied aan te merken als kwetsbaar gebied in de zin van de kaderrichtlijn water. De belasting op pesticiden is dus veel hoger dan in andere landen van de Europese Unie. Het in 2016 gelanceerde landbouwplan voorziet echter in een versoepeling van de milieueisen.

De Deense agrovoedingssector is bijzonder gestructureerd in coöperaties, waarin de primaire productie en de agrovoedingsindustrie sterk zijn geïntegreerd. Het brengt verschillende toonaangevende internationale bedrijven op de Scandinavische markt samen.

Denemarken heeft een succesvolle agrofoodsector met een aanzienlijk overschot. De belangrijkste agrofoodproducten die door Denemarken worden geëxporteerd, zijn vlees, zeevruchten en zuivelproducten. Duitsland is zowel de nummer één klant als de nummer één leverancier van Denemarken voor agrofoodproducten. De andere belangrijke partners zijn de Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De handel in agrovoeding met Frankrijk is relatief zwak en evenwichtig (91

عن admin

شاهد أيضاً

Leiden International Film Festival

Leiden International Film Festival    2023 مهرجان ليدن السينمائي الدولي مهرجان سينمائي هولندي  تم تأسيسه …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *