Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / الطبيعة المغربية

الطبيعة المغربية

Marokkaanse natuur

  Het zuiden van Marokko biedt een grandioze weidse omgeving voor de liefhebbers van tochten in de natuur.

Liever woestijn

Is Ouarzazate uw vertrekpunt of bent u er op doorreis, bied dan geen weerstand aan de roep van de woestijn en trek uw wandelschoenen aan. In het zuiden van Marokko ligt niet één maar verschillende woestijnen. Steenachtig, met gras begroeid of zanderig, er is een grote verscheidenheid aan bodemgesteldheden. Met het hele gezin of met vrienden kunt u deze ontdekken hooggezeten op een kameel, net als de blauwe mannen van de woestijn. Voor een bivak van een dag en een nacht of van meerdere dagen vertrekt u uit Zagora of, meer naar het zuiden, uit M’Hamid naar de duinen van Chigaga.

Liever dorpen

De voettochten zijn meer gericht op de voetpaden van de Atlas zoals de vallei van Aït Bougmez (150 km aangegeven routes). Dankzij een belangrijk aanbod aan rondreizen kunt u kennismaken met de dorpelingen door bij de bewoners te overnachten. Een goede gelegenheid om de ksour en de kashba’s van de streek van naderbij te bekijken en het dagelijks leven van de bewoners volop mee te maken. Ook de kinderen kunnen van de partij zijn dankzij de muildieren waarop ze kunnen rijden en die de bagage dragen.

Van duinen tot rotspunten, er zijn duizend manieren om door het diepe zuiden reizen… maar het is overal een evengrote lust voor het oog.

Een waar speelterrein

Te voet, te paard of in een 4×4, het diepe zuiden biedt gevarieerde landschappen aan de beoefenaars van alle sporten.

Mooie hellingen

Andere tochten bieden de mogelijkheid de nomaden te vergezellen op de “transhumance” van de kuddes van de Hoge Atlas naar de Jebel Saghro. De trekkers kunnen hun krachten meten met deze meer veeleisende, steile jebel met canyons en rotspunten op het programma voordat het hoogste punt, de Amalou N’Mansour (2712 m), wordt bereikt. De beklimming van de M’Goun, de op één na hoogste berg van Marokko (4068 m) duurt zes dagen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, met in het noorden de landbouwvlaktes en in het zuiden de Sahara.

Motorsporten

De liefhebbers van motorsporten zullen hun hart kunnen ophalen in de duinen van Chigaga die zich met hun 40 km zand lenen voor de aanvallen van quads, 4×4 en andere buggy’s, zonder daarbij echter de eerbied voor de natuur en het milieu te vergeten.

De sportiefsten zullen in het diepe zuiden een speelterrein vinden dat aan hen gewaagd is

. De toeristendroom in Marokko: de zee, het bos, de bergen, het zand en de zon het hele jaar door Toeristendroom

in Marokko Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333