Telegraaf-Mensheid-pers1333

De toeristendroom in Marokko

الحلم السياحي في المغرب

Taroudant

Of Marrakech

 

   De toeristendroom in Marokko: de zee, het bos, de bergen, het zand en de zon het hele jaar door

Toeristendroom in Marokko

Dossier en studies over toerisme in Marokko

Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

De oude hoofdstad van de Souss-regio lijkt op haar grote zus met haar mooie stadsmuren en levendige souks met hun schitterende koopwaar.

Rijk aan historie

 Net als Marrakech heeft Taroudant indrukwekkende lemen stadsmuren voorzien van vierkante torens. Tijdens een 7 km lange rit in een koets rondom de stadsmuren kunt u de vijf stadspoorten bewonderen, waarvan de Bab El-Kasba de voornaamste en de meest majestueuze is. De uitstekende staat waarin de gekanteelde muren verkeren dwingt respect af. De stad wordt omgeven door uitgestrekte fruitboomgaarden. De medina en de souks zijn bijzonder levendig. Er is een ongelofelijke overvloed aan decoratieve artikelen, sieraden, tapijten en andere antiquiteiten.

De omgevingTaroudant ligt midden in een vruchtbare vallei omgeven door de bergen van de Hoge Atlas in het noorden en het oosten, en de Anti-Atlas in het zuiden. Op 30 km in zuidoostelijke richting ligt, op een hoge bergtop, het dorp Tiout met uitzicht over een palmenbos dat aan dat van Marrakech doet denken. De ruïnes van een oude kashba, omgebouwd tot restaurant voor toeristen, domineren de plaats. Van bovenaf deze bergtop hebt u een schitterend uitzicht over de Hoge Atlas en de Souss-vallei. Een anekdotische bijzonderheid is dat Fernandel de film Ali Baba en de veertig rovers in 1954 in dit palmenbos heeft opgenomen.

Plaatselijke specialiteiten

   De stad Taroudant is niet alleen gespecialiseerd in berberkunstnijverheid en zilverwerk, maar is ook bekend om zijn leerlooierij. Dit is gemakkelijk te begrijpen tijdens een bezoek aan de souk van de leerlooiers. Een veertigtal leerlooiers verwerken waar u bij staat schapen- en geitenhuiden, maar ook huiden van meer exotische dieren. Op landbouwgebied is de omgeving van Amagour, een leuk dorpje 32 km ten zuiden van Taroudant, begroeid met arganbomen. De arganolie, die in de cosmetiek en de keuken wordt gebruikt, is in deze streek dus alom aanwezig . Net als de kostbare en zeldzame saffraan, gewonnen uit de bloemen waarvan de velden, die zich om Taliouine uitstrekken, een lust voor het oog zijn.

   Taroudant dat, net als zijn schitterende stadsmuren, fier gebouwd is, verenigt de kenmerken van een mooie grote stad met een rijke historie die tevens goed verankerd is in het heden.

Standpunten van het Ministerie van Toerisme in Marokko Copyright © Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

عن editor

شاهد أيضاً

La 12 édition du festival national des arts d’Ahwach du 24 au 26 mai2024

كل المواضيع محفوظة دوليا قانونيا ولا يمكن استنساخها إلا بأمر مكتوب والمخالفة تحتم المتابعة بمحاكم …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333