Telegraaf-Mensheid-pers1333

Vlaktes en Berge

السهول وبرج
من الجو ، تقع المغرب بين البحر الأبيض المتوسط ​​والمحيط الأطلسي ، ولها رقعة جبلية طويلة من الشرق إلى الغرب ، بينما تمتد جنوبا إلى السهول الرملية لموريتانيا. المناظر الطبيعية متنوعة ومذهلة بشكل خاص: قمم عالية مغطاة بالثلوج في الأطلس الكبير ، وسلاسل جبلية شديدة الانحدار ووديان في الريف ، وغابات البلوط الكثيفة والعرش في السهل المركزي ، وسهول ميسيتا الخصبة ، والهضاب الجافة ، والسهول الصحراوية ، والمورقة. واحات في حوض سوس كثبان الصحراء .. ساحرة بكل معنى الكلمة!

Vlaktes en Berge

Vanuit de lucht gezien bezit Marokko, ingeklemd tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, van oost naar west een lange bergachtige strook, terwijl het zich naar het zuiden uitstrekt tot in de zandvlaktes van Mauritanië. De landschappen zijn bijzonder gevarieerd en adembenemend: hoge besneeuwde bergtoppen van de Hoge Atlas, steile bergmassieven en ravijnen van de Rif, dichte eiken- en thujabossen op de centrale vlakte, vruchtbare vlaktes van de Meseta, droge hoogvlaktes, woestijnsteppen, weelderige oases in het bekken van de Souss, zandduinen van de Sahara, … Ronduit magisch!

Beschermde landschappen

De verschillende soorten landschappen hebben geleid tot een grote diversiteit aan bebouwingen die onze identiteit verrijken. Het gevarieerde reliëf stelt de reiziger altijd weer voor verrassingen, in elk seizoen. Wanneer de wegen in de Atlas onbegaanbaar zijn door de sneeuw, kan hij genieten van strandactiviteiten in het diepe zuiden.

Flora en fauna

Elke regio heeft zijn eigen inheemse flora en fauna, die vandaag beschermd zijn in een streven naar duurzame toeristische ontwikkeling. Gazelles, arenden, moeflons en woestijnvossen zijn geen zeldzaamheid en hun leefwijze is gemakkelijk te observeren. Marokko, een prachtige natuur.

Marokko biedt de meest uiteenlopende landschappen en regio’s. Bergen, kustgebieden, woestijn, elk gebied heeft zijn eigen aantrekkingskracht en een unieke natuurlijke rijkdom

 

www.visitmorocco.com

De tijd lijkt stil te staan in Marokko’s werelderfgoed…

 

Marokko’s authenticiteit wordt gesymboliseerd door zijn negen eigenschappen die erkend zijn als Werelderfgoed van de Mensheid en cultureel erfgoed. In het hele land komt deze rijkdom op een gevarieerde en vaak feestelijke manier tot uiting. De beroemde Moussem of Tan-Tan wordt elk jaar gehouden en verzamelt de nomadische stammen van de Sahara. Ze zingen, poëtiseren en vieren hun levenskunst; een show die niet over het hoofd kan worden gezien! In Sefrou viert het kersenfeest de natuurlijke en culturele schoonheid van de stad. De kersenkoningin wordt gekozen, waar een optocht plaatsvindt. Muziek, dans en fantasie, maar ook lokale producten wachten op u.

Ook het Marokkaanse vakmanschap wordt door UNESCO erkend als immaterieel erfgoed. De traditionele beroemde Argan, dat is hij olie, gebruikt voor voedsel, medische en cosmetische doeleinden, wordt overgedragen van de ene generatie op de andere. De valkerij wordt ook gewaardeerd als een levend menselijk erfgoed. Tegenwoordig wordt het gewaardeerd in een gemeenschap en een gemeenschappelijke context.

Gastvrijheid en interculturele dialoog zijn vermaarde kwaliteiten, die samengaan met het mediterrane dieet. Geniet van elk Marokkaans product in een gemoedelijke sfeer ! De culturele ruimte van het Jemaa El Fna plein, een absoluut theater van artistieke expressie, is de ontmoetingsplaats voor inwoners en mensen van elders ! Charmeurs, sprekers en muzikanten wachten op u om het beste in artistieke prestaties te leveren.

De Ksar Aït Ben Haddou, bij Ouarzazate, is een buitengewone plek om te zijn. De medina’s van Fez, Marrakech, Tetouan en Essaouira zijn door UNESCO geclassificeerd, evenals de historische stad Meknes en de Portugese stad Mazagan, op de archeologische site van Volubilis, zijn allemaal Romeinse ruïnes.

Rabat is de hele stad die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en die zich onderscheidt door zijn verschillende historische plaatsen: van de Kasbah van de Oudayas, tot de Necropolis van Chellah, tot de Hassan Moskee en het Mohammed V Mausoleum. Als moderne en traditionele bestemming staat de hoofdstad van Marokko ook bekend als de Afrikaanse Culturele Hoofdstad voor 2020-2021 De Marokkaanse cultuur komt in al haar vormen en altijd op een gemoedelijke manier tot uiting..

عن editor

شاهد أيضاً

Bahrain-Morocco Joint Commission

The Minister of Foreign Affairs, Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani, met with the Moroccan …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333