الرئيسية / عربي ودولي..Arabisch en internationaal / In Marokko heeft ecologie zijn plaats!

In Marokko heeft ecologie zijn plaats!

في المغرب ، البيئة لها مكانها!

 

يوجد في المغرب مجموعة متنوعة من المناظر الطبيعية ، من الشواطئ والجبال والصحراء إلى المراكز الحضرية الرئيسية. إلى جانب تنوعها ، تتحمل الدولة مسؤولية بيئية مطلقة. وهي الآن واحدة من الدول الرائدة في مجال السياحة المستدامة.
منذ التوقيع على ميثاق السياحة المسؤولة من قبل أكثر من 60 مدينة في يناير 2006 ، عزز المغرب السياحة المسؤولة للناس والبيئة. البيئة نفسها التي تعزز الثقافة والهوية والتراث غير المادي لمناطقها المختلفة. السياحة بدورها ستصبح ثروة

In Marokko heeft ecologie zijn plaats!

Marokko, heeft een verscheidenheid aan landschappen, van stranden, bergen, woestijn tot grote stedelijke centra. Samen met zijn diversiteit heeft het land een absolute ecologische verantwoordelijkheid. Het is nu een van de leidende landen op het gebied van duurzaam toerisme.

Sinds de ondertekening door meer dan 60 steden van het charter betreffende verantwoord toerisme in januari 2006, promoot Marokko een verantwoord toerisme naar mens en milieu. Dezelfde omgeving die de cultuur, de identiteit en het immaterieel erfgoed van zijn verschillende regio’s versterkt. Het toerisme zal op zijn beurt weer rijkdom en waarden creëren.

www.visitmorocco.com

SMIT

institutionele stabiliteit

 

Dankzij zijn politieke stabiliteit, die op internationaal niveau door al zijn politieke en economische partners wordt erkend, vertegenwoordigt Marokko in veel opzichten een uitzonderlijk geval in de regio en in het buitenland. De volgende punten ondersteunen dit voorstel:

Marokko begon al vroeg aan het democratiseringsproces door sinds 1961 een grondwet aan te nemen die meerpartijenstelsel en economisch liberalisme ondersteunt.De Marokkaanse economie, die geen bekende oliereserves heeft, is afhankelijk van de elementen van haar kracht, namelijk de landbouwindustrie, het toerisme, de textielindustrie en fosfaten, met de recente openstelling voor hernieuwbare energiebronnen en de vliegtuigindustrie;

Marokko wordt door veel diplomatieke vertegenwoordigers (vooral Europese landen) beschouwd als een stabiele en stabiele regio.

sterke economische fundamenten

De Marokkaanse economie werd de afgelopen jaren gekenmerkt door macro-economische stabiliteit en lage inflatie. Het is een sterke, solide economie gebaseerd op export, particuliere investeringen en toerisme. Gezien de rijkdom van de bodem waarin Marokko rijk is, domineert de landbouwsector de economie, goed voor 15% van het bruto binnenlands product. Het belang ervan nam echter af ten gunste van de dienstensector. De industrie draagt ongeveer 30% bij aan het bruto binnenlands product en biedt werk aan een vijfde van de actieve bevolking. Het industriële weefsel bestaat voornamelijk uit textielsectoren, leerproducten, voedselverwerkende industrieën en elektronische installatie. Er zijn sectoren op het hoogtepunt van zijn activiteit: hernieuwbare energie (Marokko heeft sinds 2016 de grootste zonne-energiecentrale ter wereld), vliegtuigindustrie, auto- en computerapparatuur, elektronische industrie en chemie. Marokko heeft geen significante oliereserves en daarom zijn de belangrijkste minerale reserves van Marokko fosfaten, die meer dan 20% van zijn export vertegenwoordigen. De dienstensector draagt meer dan 55% van het BBP bij en biedt werk aan ongeveer 40% van de actieve bevolking. De Marokkaanse economie is sterk afhankelijk van het toerisme, waarvan de groei is hersteld na de vertraging in het begin van het huidige decennium als gevolg van de onstabiele regionale geopolitieke situatie.

عن editor

شاهد أيضاً

في الدورة 55 لمجلس حقوق الانسان

Historisch record… La presse dit : Un corner préparé et présenté par le journaliste Abderrahim …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *