Home / JOURNAL ASSIASSA AL AMMA / De 2e editie van het LAMRS Nationaal Congres over psoriasis

De 2e editie van het LAMRS Nationaal Congres over psoriasis

LAMPS (Marokkaanse Vereniging van Polyartritica en Psoriasis) Organiseert:

De 2e editie van het LAMRS Nationaal Congres over psoriasis

Bewustmaking, sensibilisatie en screening om de patiënt van psoriasis te verlichten

Telegraafm..A.FAKIR.IDRISSI

De Marokkaanse Vereniging van Polyrtritica en Psoriasis  De Marokkaanse Vereniging voor de Bestrijding van Reuma en Psoriasis– LAMPS –    organiseerde haar tweede nationale conferentie in Casablanca op vrijdagmiddag 20 oktober 2023 in het Barceló Hotel in Casablanca, en de conferentie zal doorgaan op de ochtend van zaterdag 21 oktober 2023.

    Ter referentie: de conferentie omvat een brede deelname van een groep vooraanstaande professoren, artsen en specialisten op het gebied van de behandeling van inflammatoire psoriasis en reumatische psoriasis, behandelmethoden en extremisme van moderne biologische medicijnen om tot de juiste behandeling te komen.

  Psoriasis behandelen    

Het bevorderen van gepast gebruik van zorg in de behandeling.

Het beter begeleiden van patiënten tijdens hun zorgtraject.

. wordt het zelfmanagement van patiënten versterkt en worden patiënten beter toegerust om samen met de zorgverlener te beslissen over de behandeling. Hierdoor nemen de therapietrouw, acceptatie van de huidaandoening en patiënttevredenheid naar verwachting toe.

Periodes van vermindering van de symptomen worden vaak afgewisseld met periodes waarin de ziekte verergert. De aangedane huid van een psoriasispatiënt vernieuwt zich in 6 à 7 dagen; bij niet-patiënten is dit 26 à 27 dagen. De structuur van de zich vernieuwende huidlagen wijkt echter belangrijk af van normaal.

Psoriasis is niet besmettelijk. Ongeveer 2% van de wereldbevolking heeft de aandoening, alleen bij Zuid-Amerikaanse Indianen is ze veel zeldzamer. De hoogste incidentie wordt gevonden in Scandinavië en Noord-Europa (3%). Vaak bestaat er bij personen met psoriasis een genetische aanleg voor het optreden van een versnelde huiddeling. Het onderzoek hiernaar richt zich vooral op loci op de chromosomen 

De ernst van de aandoening varieert sterk. Sommigen hebben slechts enkele psoriasisplekken, anderen zitten van top tot teen onder. Soms is er ook jeuk. Mannen worden wat vaker door deze aandoening getroffen dan vrouwen, en 75% van de patiënten vertoont de eerste verschijnselen vóór het 40e levensjaar. Verschijnen deze in de tienerjaren, dan is dat zeldzamer dan bij andere leeftijden.

In het programma vinden we

Een toespraak door professor Hajjaj Hassouni Najia, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Wetenschappelijk Onderzoek en Hulp aan Patiënten met Reuma.

     Toespraak door professor Amal Said, afdelingshoofd van het Universitair Ziekenhuis in Marrakesh en voorzitter van de Vereniging voor Dermatologie.

     Een toespraak door mevrouw Leila Najdi, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor de Bestrijding van Reumatische Ziekten en Psoriasis

        Interventie door professor Ishmalal, een specialist in reumatologie, die het onderwerp artritis psoriatica en het voordeel van vroege diagnose behandelt.

     Interventie door professor Hanan Al-Rakain, specialist in reumatologie, op het gebied van herstel van reumatoïde artritis.Een primair doel is het beste patroon.

     Interventie door mevrouw Fawzia Hali, specialist in dermatologie, over het belang van biologische medicijnen bij de optimale zorg voor psoriasis.

     Interventie door professor Samir Challenge, decaan van het Oro Med College of Pharmacy in Fez, over het onderwerp sociale en economische impact op psoriasispatiënten.

**********************************

Telegraaf-Mensheid Pers

Media Director – Abderrahim Fakir Idrissi

Een onafhankelijk tijdschrift over social e, economische, politieke en wetenschappelijke vraagstukken uit Nederland over de hele wereld

Druk op officiële supervisor

*****************************

Telegraaf-Mensheid Pers  …Abderrahim Fakir Idrissi

MAIL ..Aljazirapress@yahoo.nl….S/N 243584477 Opgericht: Rotterdam

WONENDE HERASTRAAT 3054 PJ ROTTERDAM …Geb .Datum .. 251057….Januari 2001 Kenmerk..1700234847-2.. Een onafhankelijk tijdschrift over social e, economische, politieke en wetenschappelijke vraagstukken uit Nederland over de hele wereld..Druk op officiële supervisor

About editor

Check Also

le Maroc et la Hongrie

M. NASSER BOURITA REÇOIT SON HOMOLOGUE HONGROIS Le ministre des Affaires Etrangères, de la Coopération …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *