Telegraaf-Mensheid-pers1333
Home / economie / Telegraaf Mensheid..Traditionele volksdans

Telegraaf Mensheid..Traditionele volksdans

Telegraaf Mensheid Algemeen Politiek …… Aljazirapress@yahoo.nl

المدير المسؤول ورئيس التحرير: عبد الرحيم الفقير الإدريسي ° Onafhankelijk – Algemeen beleid °Economisch – Cultureel – –Wettelijk depot: 35 – 88 ABDERRAHIM FAKIR IDRISSI –Internationale Code ° 11138998

Traditionele volksdans

Traditionele dans Traditionele dans wordt vertegenwoordigd door vele soorten, namelijk: Volksdans Volksdansen zijn een vorm van traditionele dans, die de gewoonten en tradities van de middenklasse uitdrukt en de folklore van elke regio, groep of specifiek land weerspiegelt, Dit type dans hangt nauw samen met sociale evenementen en het culturele leven van samenlevingen en is ook gebaseerd op lichaamsbewegingen die compatibel zijn met verschillende muziekstijlen, afhankelijk van de cultuur en tradities van de regio.

 Voorbeelden van volksdans zijn onder meer: Flamencodans: Flamencodans wordt gedefinieerd als een soort Spaanse volkskunst die werd opgericht in de zuidelijke regio’s van het land, maar sommigen wijzen erop dat het een weerspiegeling is van enkele wereldculturen, zoals de Cubaanse cultuur en de cultuur van Latijns Amerika. Als we het hebben over wat de dans is, wordt aangegeven dat het drie elementen begeleidt, namelijk: gitaar spelen, zingen en dansen, op een manier die fysieke vaardigheden combineert, zoals het hameren van de voeten, en de beweging van de armen en handen, door te focussen op gelaatstrekken, dat wil zeggen, gebaren gebruiken om de woorden van het lied in stilte uit te drukken. Contra-dans: Contra-dans is een van de soorten Amerikaanse volksdans en wordt uitgevoerd door een groep dansers die in twee parallelle lijnen is verdeeld, zodat ze elkaar ontmoeten, en vervolgens voeren ze een reeks bewegingen bilateraal uit, en dit wordt gedaan door een persoon die belt Wisselen van partner, of is beperkt tot het doen van bepaalde bewegingen, en deze dans wordt vaak gebruikt bij volksmuziek voor de Verenigde Staten of Groot-Brittannië, en dit type onderscheidt zich door het feit dat de danser geen partner hoeft mee te nemen, aangezien elk duo wordt vervangen tijdens de uitvoering van de dans, en dus zal de danser met iedereen deelnemen. Banjra-dans: Bhangra-dans (in het Engels: Bhangra) werd opgericht in de staat Punjab in India en is een populaire, vermakelijke dans vol vreugde en vitaliteit, die zich onderscheidt door zijn speciale kleding. Kabuki-dans: Kabuki-dans (in het Engels: Kabuki) is geclassificeerd als een Japanse theaterkunst, die werd uitgevoerd in het gebied van Kyoto in 1630 na Christus, en het heeft een grote populariteit verworven in Japan, en deze dans wordt gekenmerkt door het feit dat dansers hun gezichten schilderen met verschillende kleuren make-up.

Pers nl

About editor

Check Also

la première Conférence Panafricaine sur les flux financiers illicites en Afrique

La Tunisie abrite, du 26 au 28 juin 2024, la première Conférence Panafricaine sur les …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Telegraaf-Mensheid-pers1333