Telegraaf-Mensheid-pers1333
Home / société/Bedrijf / Palestijnse schilders Umayya Fayez Juha

Palestijnse schilders Umayya Fayez Juha

Palestijnse schilders
Umayya Fayez Juha

Umayya Fayez Juha is een Palestijnse kunstenaar en cartoonist, ze werd geboren in Gaza op 2 februari 1972, ze won de Arab Press Prize 2001 en vele andere artistieke onderscheidingen, en ze is de eerste vrouwelijke illustrator in de Arabische wereld die werkt in dagelijkse politieke kranten en nieuwssites, en ze is een illustrator op Al Jazeera Net – De beroemdste Arabische nieuwssite – en heeft een speciale pagina op de site Vrouw van twee martelaren.
Ik ben in 1995 afgestudeerd aan de afdeling wiskunde aan de Al-Azhar Universiteit met een graad van onderscheiding met eerste klas onderscheiding boven de universiteit.
Umayya is de eerste cartoonist in Palestina en de Arabische wereld die voor een politiek dagblad werkt. Ze nam deel aan verschillende lokale tentoonstellingen, waaronder de cartoontentoonstelling getiteld « Returning » op 27 september 2005 in Khan Yunis, ten zuiden van de Gazastrook, om de terugtrekking van Israël uit de Gazastrook te vieren.
Ze werkte drie jaar als wiskundeleraar en nam in 1999 ontslag om zich aan het technische werk te wijden.

About editor

Check Also

AMPS “Shams Ghada”

“Shams Ghada” brilla con la Asociaciَn Marroqui de Lucha contra las Enfermedades Reum ticas en …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Telegraaf-Mensheid-pers1333