Telegraaf-Mensheid-pers1333
Home / société/Bedrijf / Palestijnse schilders Ibrahim Hasan Khaita

Palestijnse schilders Ibrahim Hasan Khaita

Palestijnse schilders Ibrahim Hasan Khaita
De beeldend kunstenaar Ibrahim Hasan Khaita, bekend onder zijn artistieke naam (Ibrahim Ghanem), werd geboren in 1930 in het dorp Al-Yajur in het Haifa District.
Hij emigreerde met zijn gezin naar Libanon tijdens de Nakba in 1948, toen het gezin zich vestigde in het Wavel-kamp nabij Baalbek in de Bekaa-vallei.
Later verhuisde hij echter naar het Tal al-Zaatar-kamp in de buurt van de Libanese hoofdstad Beiroet, en na het uitbreken van de Libanese burgeroorlog en de val van het Tal al-Zaatar-kamp in 1976, verhuisde hij naar het Qasak-gebied, waar hij stierf in 1984 en werd begraven op de martelarenbegraafplaats, die zijn huis over het hoofd zag.
Hij was op jonge leeftijd in de war door jicht, maar het stond de opening van zijn artistieke talent niet in de weg, maar het kan het artistieke pad hebben gestimuleerd en uitgekristalliseerd van de kunstenaar die duidelijke sporen zal achterlaten op het pad van de Palestijnse beeldende kunst.
Ibrahim Ghanem beoefende tekenen als een hobby sinds zijn jeugd, maar zijn bekendheid als professioneel schilder begon in het kamp van Tal Al Zaatar.
In zijn schilderijen was hij geïnteresseerd in het presenteren van het dagelijkse leven van het Palestijnse volk in het land vóór de Nakba, met behulp van aangeboren tekeningen en heldere kleuren, waarbij hij vertrouwde op zijn fotografisch geheugen om de kleinste details op te roepen.
Hij was een van de oprichters van de General Union of Palestinian Plastic Artists, samen met de overleden kunstenaar Tawfiq Abdel-Al en andere kunstenaars.
Kreeg het schild van de martelaar Ghassan Kanafani.
Tijdens de invasie van Beiroet in 1982 nam het Israëlische leger enkele schilderijen van Ibrahim in beslag van een galerie in het Sanayeh-gebied in Beiroet.
Een ander deel van zijn schilderijen is van onbekend lot, nadat ze in Koeweit waren tijdens de Iraakse invasie.
Hij schreef veel liedjes over de Palestijnse zaak, poëzie, melodieën en zang (bijvoorbeeld: « Record Ya History », en anderen).
Regisseur Adnan Madanat produceerde in 1977 een documentaire over de kunstenaar Ibrahim Ghanem met de titel « Palestijnse
A g wafa

About editor

Check Also

Arrivée à Riyad de M. Akhannouch pour représenter Sa Majesté le Roi à trois réunions au sommet

Le Chef du gouvernement, M. Aziz Akhannouch est arrivé jeudi soir à Riyad, pour représenter …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Telegraaf-Mensheid-pers1333