Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / KRANT ALGEMEEN POLITIEK / N 3261Telegraaf Mensheid.. Reportage over de geschiedenis van Nederland

N 3261Telegraaf Mensheid.. Reportage over de geschiedenis van Nederland

Oases maken deel uit van Marokko’s

natuurlijke rijkdom

   Oases maken deel uit van Marokko’s natuurlijke rijkdom. Met een oppervlakte van 77.000 km2 is de regio Tafilalet, in het zuiden van het land, de thuisbasis van de grootste oase ter wereld

Deze groep oases, gelegen in de lagere valleien van de wadi’s Ziz en Ghéris, ligt verspreid over de steden Erfoud en Rissani

Deze in de woestijn verloren gegane oase wordt doorkruist door de wadi Ziz en ligt verspreid over een twintigtal gemeenten in de regio, verspreid over de steden Rissani en Erfoud. We laten u op enkele foto’s deze groene eilandjes van Tafilalet ontdekken die, voor zover het oog reikt, de valleien

*********************************

Baden in El jadida

 S Bouzid, gelegen op slechts 3 km van El Jadida, is ongetwijfeld degene die u het meest zal bevallen. Het fijne zand en het heldere en frisse water van de zee, als gevolg van de stroming die uit de Canarische Eilanden komt, maken het tot een van de meest gewaardeerde stranden van Marokko. Laat u ook verleiden door Haouzia, het mooie en rustige strand van Azemmour

Windsurfen, waterskiën, jetskiën of zeilen, u zult ook de vrije tijd hebben om uw favoriete watersporten te beoefenen. Voor de surfliefhebbers is er in Sidi Bouzid een internationaal erkende spot

 

**************************************

Mazagan

     Welkom in het Mazagan-resort! Grenzend aan El Jadida biedt dit luxueuze etablissement u ultramoderne faciliteiten en een waaier aan activiteiten, te midden van idyllische landschappen die eucalyptusbossen en Atlantische horizonten combineren.

Een breed scala aan faciliteiten biedt u de mogelijkheid om allerlei soorten sporten te beoefenen. Het resort heeft twee zwembaden en een eigen waterbasis : windsurfen, kitesurfen of waterskiën liggen allemaal binnen handbereik

De stad zelf mag niet overtroffen worden. Buiten het resort, te midden van de architectonische schatten die de straten sieren, ligt de Royal Golf Course El Jadida. Stoeterijen geven je ook de mogelijkheid om je passie voor het paardrijden uit te leven

El Jadida-Mazagan, het is dit alles, een betoverende omgeving die wordt verdubbeld door een top-of-the-range complex dat zich concentreert op bijna 500-hectare een hele set van installaties volledig gewijd aan uw vrije tijd!

Aziz Akhannouch reçoit la reine Maxima des Pays-Bas

   Le Chef du gouvernement Aziz Akhannouch a reçu, ce mercredi 22 mars à Rabat, la reine Maxima, en visite au Maroc en tant que mandataire spéciale du secrétaire général de l’ONU pour la finance inclusive et le développement. Les entretiens se sont tenus en présence de Ghita Mezzour, ministre déléguée en charge de la Transition numérique et de la réforme administrative. Cette visite entre dans le cadre du soutien aux progrès de la finance inclusive

Les entretiens ont porté sur les moyenne de développement de l’inclusion financière au Maroc, surtout pour les femmes, la population rurale et les Petits commerçants, à travers les prestations de mobile money, les technologies financières et la finance verte et inclusive, a indiqué un communiqué

Dans ce sens, Aziz Akhannouch a souligné que le gouvernement marocain avait réalisé des avancées en matière de finance inclusive, tout en poursuivant son action en vue de développer l’accès aux différentes prestations de mobile money. Il a, par ailleurs, rappelé les réalisations à mettre en œuvre en matière de finance inclusive, en relation avec le chantier de la protection sociale, en harmonie avec les orientations du roi Mohammed VI

            Máxima Queen

Koningin Máxima is in Marokko

groene financiering en het ontwikkelen van digitale betalingssystemen voor het bevorderen van financiële inclusie

  Marokko heeft sinds 2019 een nationale strategie voor financiële inclusie (NSFI). Inmiddels heeft 44% van de volwassenen een bankrekening. In 2017 was dat 29% (Global FedEx, Wereldbank Groep).    Eén van de doelen van de NSFI is dat eind dit jaar 50% van de volwassenen een bankrekening heeft, oplopend tot 75% in 2030. De kloof tussen mannen en vrouwen is 23%, ten nadele van vrouwen. Slechts 6% van de mensen heeft een digitale portemonnee (mobile wallet). Dit komt mede door beperkte financiële en digitale geletterdheid. Vijftien miljoen volwassenen hebben nog geen bankrekening. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren) bedrijven

is niets te mooi!

     In het oosten van het land geven Ouarzazate, Zagora en Tinghir uitdrukking aan de culturele diversiteit van Marokko: ze getuigen van de meest diepgewortelde tradities, maar de hedendaagse creatie is niet te overtreffen in het vieren van de grootste uren van de cinema!

    Ouarzazate is een van de poorten van de woestijn. Een beetje weg van de stad staat de Kasbah van Tifoultoute als schildwacht. Filmliefhebbers zullen deze landschappen herkennen: het is in het midden ervan dat David Lean’s Laurence of Arabia werd gefilmd. In Ouarzazate is de cinema koning: de studio’s waren het decor voor Babel met Brad Pitt, The Nile Diamond met Michael Douglas, The Last Temptation of Christ van Martin Scorsese, Tea in the Sahara met John Malkovich, Gladiator en Kingdom of Heaven van Ridley Scott en vele andere internationaal bekende producties

Andere erfgoedstukken zijn nog steeds een bezoek waard in de regio. Zo is de ksar (vesting) Aït Benhaddou, die midden in de Ounila vallei verrijst. De gebouwen flankeren een heuvel tot aan de top waar een oude graanschuur is gebouwd. Verderop, in Imadri, kunnen troglodietenhuizen worden bezocht. In de Draa-vallei, tenslotte is Tamgrout, een ander van deze uit de rotsen gegraven dorpen, de thuisbasis van een van de beroemdste en oudste koranbibliotheken van het land: sommige van de daar bewaard gebleven manuscripten zijn bijna 1000 jaar oud!

  Tinghir en Zagora zijn ook niet zonder attracties. In de eerste loopt u midden in de Aït El Haj mellah: in de schaduw van de muren van de adobe, midden in de smalle straatjes die baden in okerlicht, ontdekt u de oude Joodse wijk, een heel stuk van de geschiedenis van de stad. Rondom Zagora is de sfeer heel anders. De site van Tazzarine leidt u naar de poorten van de prehistorie: gegraveerd op de rots, 5000 jaar oude inscripties getuigen van de duizendjarige geschiedenis van het land

Rotsgravures, majestueuze kashba’s en Hollywood-studio’s… Marokko, een land van contrasten zeker! 

De Nederlandse Grondwet 1 Toelichting

In een democratie regeert het volk, maar het volk kan niet over ieder bestuursbesluit of wet een beslissing nemen. Daarom hebben de meeste landen waaronder Nederland een representatieve (vertegenwoordigende) of indirecte democratie. Dat houdt in dat het volk een aantal vertegenwoordigers kiest, die namens het volk wetten maakt en besluiten neemt over het bestuur van het land 

Een rechtsstaat is een staat waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger belangrijk zijn. Bovendien geniet de burger bescherming van zijn rechten en vrijheden, tegen medeburgers én tegen de overheid. Een burger weet dan waar hij qua rechten en plichten aan toe is. Een democratische rechtsstaat is dus een land waarin de rechtsstaat op een democratische manier tot stand is gekomen 

Deze algemene bepaling, die in 2022 voor artikel 1 aan de Grondwet werd toegevoegd, bepaalt nu dat de Grondwet de democratische rechtsstaat moet garanderen. Dit betekent dat de Grondwetgever bij iedere wijziging van de Grondwet moet bekijken of de democratische rechtsstaat nog wel gegarandeerd is

Tous ceux qui se trouvent aux Pays-Bas sont, dans des cas égaux, traités de façon égale. Nulle discrimination nest permise, quelle se fonde sur la religion, les convictions, les opinions politiques, la race, le sexe, le handicap, l’orientation sexuelle ou tout autre motif

Niemand heeft voorafgaand

 verlof nodig

  1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet 
  2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending 
  3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet Kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden 
  4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame. grondwet van Nederland

Grondwetswijziging van 2022 en 2023

Na de grote herziening van de Grondwet in 1983 is de Grondwet nog een aantal malen gewijzigd. De meest recente herziening kwam in 2022 en 2023 tot stand. Het ging om de toevoeging van een algemene bepaling en om een aantal kleine (redactionele) aanpassingen. De meest daarvan in het oog springende wijziging is de mogelijkheid dat Nederlanders die in het buitenland wonen via een kiescollege ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer krijgen  

In eenvoudig Nederlands

De Grondwet garandeert dat voor iedereen de regels duidelijk zijn wat mag en niet mag en dat die regels op een democratische manier zijn gemaakt 

Uitleg

In Nederland kiezen de Nederlanders vertegenwoordigers die bepalen wat wel mag en wat niet mag. Wat wel en niet mag wordt opgeschreven in wetten en andere regels zodat iedereen kan weten wat hij of zij wel en niet mag en/of moet doen. Dat noemen we een democratische rechtsstaat. Iedereen weet dan waar hij aan toe is 

Deze bepaling bepaalt nu dat de Grondwet de democratische rechtsstaat moet garanderen. Dit betekent dat de Grondwetgever bij iedere wijziging van de Grondwet moet bekijken of de democratische rechtsstaat nog wel gegarandeerd is 

 

Gelijke behandeling en discriminatieverbod

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan

 

  1. Het recht tot vergadering en betoging wordt erkend، behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet 

2.De wet kan regels stellen ter bescherming van de gezondheid، in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden 

Eventuele toelichting, andere versies en achtergronddocumenten

10: Privacy 1.Ieder heeft، behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen، recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer 

  1. De wet stelt regels ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met het vastleggen en verstrekken van persoonsgegevens 
  2. De wet stelt regels inzake de aanspraken van personen op kennisneming van over hen vastgelegde gegevens en van het gebruik dat daarvan wordt gemaakt، alsmede op verbetering van zodanige gegevens 

Eventuele toelichting, andere versies en achtergronddocumenten

11: Onaantastbaar­heid lichaam

Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam 

Pays-Bas, Le Parlement n’a jamais été fortement contesté

 

Dans beaucoup de pays, les traditions parlementaires sont encore déterminées par la manière dont elles se sont formées au xixe siècle. Aux Pays-Bas, on peut suivre jusqu’à nos jours leurs traces. Certains des problèmes que connaît à présent le Parlement néerlandais ne peuvent s’expliquer, en effet, qu’en évoquant une tradition qui remonte à ce passé. Le Parlement n’a jamais été fortement contesté ; en revanche, il n’a eu que rarement une véritable importance. La France connaît une longue tradition d’antiparlementarisme – les débats ont souvent été violents non seulement au sein de l’Assemblée, mais aussi sur l’Assemblée. Aux Pays-Bas, l’antiparlementarisme a aussi existé, mais il n’a jamais eu beaucoup de partisans, sauf peut-être dans les années 1930. Mais le Parlement néerlandais n’a jamais eu non plus la signification nationale qu’il a eue en Grande-Bretagne. La Chambre des Communes y a été véritablement populaire et le Parlement a joué le rôle mythique de protecteur du peuple et de gardien de la liberté. Jamais le Parlement néerlandais n’a été vraiment populaire et ce rôle mythique a toujours été dévolu à la famille d’Orange, déjà du temps de la République et sous l’Ancien Régime, lorsqu’ils étaient « stadhouders » – chefs de l’armée et du gouvernement mais non souverains – mais encore au xixe siècle lorsqu’ils sont devenus rois. Le Parlement néerlandais n’était pas vraiment populaire parce que la politique aux Pays-Bas ne l’a jamais vraiment été. Elle était surtout perçue comme la gestion, une tâche qui devait se faire correctement, mais que l’on pouvait laisser aux autorités compétentes. Il existait une certaine distance entre les gouvernants et le peuple, mais pas d’arrogance d’un côté ni de méfiance de l’autre. Les libéraux du xixe siècle disaient que le peuple avait avant tout le droit d’être bien gouverné : une bonne gestion était bien plus importante que la démocratie qui aurait conduit au désordre. S’ils n’ont eu pas de nombreux débats politiques, les Pays-Bas ont néanmoins un Parlement depuis déjà longtemps, un État de droit depuis plus longtemps encore et de nombreux droits civiques 

Présentation du pays

Nom officiel  

Royaume des Pays-Bas

Nature du régime  

Monarchie constitutionnelle à régime parlementaire

Chef de l’État  

 Le Roi Guillaume-Alexandre (Willem-Alexander) depuis le 30 avril 2013

Chef du Gouvernement  

  1. Mark Rutte (VVD, Parti populaire pour la liberté et la démocratie, de centre-droit libéral, affilié à Renew au Parlement européen) depuis le 14 octobre 2010

Données géographiques

Superficie : 41 526 km2

Capitale : Amsterdam (le gouvernement et les administrations centrales siègent à La Haye)

Villes principales : Amsterdam, Rotterdam, La Haye, Utrecht, Eindhoven

Langue(s) courante(s) : néerlandais (langue officielle)

Monnaie : Euro

Fête nationale : 27 avril (Koningsdag, anniversaire du Roi)

Données démographiques

Population : 17,53 millions (2021)

Croissance démographique : 0,5 % / an (2021)

Espérance de vie à la naissance : 81 ans (2020)

Taux d’alphabétisation : 100 % (2021)

Religions : catholiques (19,8 %), protestants (14,4 %), musulmans (5,2 %), sans appartenance religieuse déclarée (55,4 %) (2021) 

Indice de développement humain (rapport du PNUD 2021-2022) : 0,941 ; 10e rang 

France Diplomatie

https://telegraaf-mensheid.skyrock.com/3356804410-posted-on-2023-06-23.html

https://telegraaf-mensheid.skyrock.com/3356804326-posted-on-2023-06-23.html

عن editor

شاهد أيضاً

Kasbah Amlal …..بيت ضيافة

Kasbah Amlal is a Guest house located amidst the Dades Gardens in a quiet location …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333