الرئيسية / التحقيق العام Radio Pers / Het geschil over water tussen Afghanistan en Iran

Het geschil over water tussen Afghanistan en Iran

النزاع على المياه بين أفغانستان وإيران : اشتباكات إيران وأفغانستان: قتلى وجرحى

Botsingen tussen Iran en Afghanistan: doden en gewonden bij grensconflicten over watergeschillen Het Afghaanse ministerie van Defensie beschuldigde de Iraanse soldaten ervan de schietpartij te hebben geïnitieerd, en het ministerie voegde in een verklaring toe: “De negatieve maatregelen en het zoeken naar excuses om de oorlog te ontketenen zijn niet in het belang van beide partijen

De kwestie van het delen van water tussen Afghanistan en Iran is al vele jaren een van de belangrijkste politieke, sociale en ecologische kwesties tussen de twee landen, die al anderhalve eeuw een bron van conflicten en conflicten is geweest. van de rivier de Helmand in het zuiden van Afghanistan heeft een lange geschiedenis van discussies en onderhandelingen over de waterverdeling tussen de twee landen. Iran probeerde op verschillende manieren zijn recht op water te bewijzen en spaarde kosten noch moeite om zijn doel te bereiken, wat stuitte op tegenstand van opeenvolgende regeringen in Afghanistan. Het Afghaans-Iraanse conflict concentreerde zich op de wateren van de Helmand-rivier in het zuiden van Afghanistan, en het is de enige van de Afghaanse rivieren die Iran binnenstroomt. sites

عن editor

شاهد أيضاً

شخصيات هامة لعبت دورا هاما في تاريخ الدولة الليبية

Historisch record… La presse dit : Un corner préparé et présenté par le journaliste Abderrahim …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *