Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / KRANT ALGEMEEN POLITIEK / Politiechef die racisme aankaartte, is naar huis gestuurd

Politiechef die racisme aankaartte, is naar huis gestuurd

Politiechef die racisme aankaartte, is naar huis gestuurd

Politie in Leiden. Foto Sander Koning/ANP

 

De teamchef van de politie in Leiden, Fatima Aboulouafa, is dinsdag door de korpsleiding van de Nationale Politie naar huis gestuurd. Deze zomer stelde ze publiekelijk racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie aan de kaak. Haar kritische opstelling veroorzaakt te veel interne spanningen volgens een tiental leidinggevenden in de eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt.

Het op non-actief stellen van de klokkenluider is een opvallend besluit van de leiding van de Nationale Politie. Korpschef Erik Akerboom heeft deze zomer na een gesprek met Aboulouafa over haar noodkreet het belang van diversiteit binnen het korps beklemtoond. In een blog noemde hij het „pijnlijk en onacceptabel” dat „de leiding soms wegkijkt” bij meldingen over fout gedrag van politieagenten.

 

 

     Wat een maand,week en weekend. Het wonder van de vrijheid verdedigen en koesteren, zo bedanken wij onze veteranen het allerbest. De hele week hebben wij hen met hart en ziel gelauwerd voor hun ongelofelijke inzet destijds, terwijl de veteranen dit deep down ongelofelijk vinden, want de mislukte slag heeft Arnhem groot leed bezorgd.

    Dat leed, daar staan wij dinsdag aandachtig bij stil; komt allen om 14.30 uur naar het gedenkteken voor de evacuees aan het begin van de Apeldoornsestraat/ Jansbuitensingel.

Foto’s (Driel) met dank aan : Chiel Eijt

 

 

  Hebben jullie gezien hoeveel Arnhemmers de Britse kroonprins Charles kwamen verwelkomen? Dat is zó Arnhem! Ook de veteranen krijgen al jaren een warm welkom. Die waren aanvankelijk stom verbaasd; de eerste jaren gingen zij niet in op de uitnodiging, uit schaamte voor de ellende die zich over #Arnhem voltrok na de verloren slag. Als wij sommigen gemist hebben bij de toegang naar de ereplaatsen, is dat volstrekt out of character.Prins Charles nam ruim de tijd om over de dranghekken heen hartelijke handen te schudden. Pas daarna opende hij de gerestaureerde toren van de Eusebiuskerk: missie geslaagd voor directeur Meike Verhagen! Ik heb deze week wel vaak aan de prins gedacht, vertelde ik. Bijvoorbeeld als ik naar de kerk keek en dat doe ik elke dag: Het is echt een kerk waar Arnhem lief en leed gedeeld heeft. 75 jaar geleden is hij reddeloos ingestort tot oorlogsruïne, daarna – typisch Arnhem – met man en macht heropgebouwd en vervolgens steeds als dat nodig was opnieuw hersteld. En nu is hij opnieuw uit de steigers. Zondag hadden wij een herdenkingsdienst, een volle kerk met alle gezindten bijeen, waar wij schouder aan schouder voor vergeving baden

عن editor

شاهد أيضاً

جمعية  ورزازات ايفنتس Ouarzazate Events

جمعية  ورزازات ايفنتس Ouarzazate Events الرئيس: محمد ختوش مدير المعهد المتخصص التكنولوجيا التطبيقية الفندقية والسياحية …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333