Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / ECOLOGISCH VERANTWOORD

ECOLOGISCH VERANTWOORD

Telegraaf Mensheid Algemeen Politiek …… Aljazirapress@yahoo.nl

المدير المسؤول ورئيس التحرير: عبد الرحيم الفقير الإدريسي ° Indépendant – Politique Général °Econnomique – Culturel –  –Dépôt Légal : 35 – 88. ABDERRAHIM FAKIR IDRISSI  –Code Internationnal ° 11138998

Nationaal Marokkaans Verkeersbureau

Officiële website van het Marokkaans Nationaal Bureau voor Toerisme (ONMT), belast met het promoten van Marokko’s bestemming bij nationale en internationale 

Een bijdrage van de Telegraaf aan de kennis van het toeristisch product in Marokko 

ECOLOGISCH VERANTWOORD,
EERLIJK EN DUURZAAM TOERISME IN MAROKKO

Marokko, heeft een verscheidenheid aan landschappen, van stranden, bergen, woestijn tot grote stedelijke centra. Samen met zijn diversiteit heeft het land een absolute ecologische verantwoordelijkheid. Het is nu een van de leidende landen op het gebied van duurzaam toerisme.

Sinds de ondertekening door meer dan 60 steden van het charter betreffende verantwoord toerisme in januari 2006, promoot Marokko een verantwoord toerisme naar mens en milieu. Dezelfde omgeving die de cultuur, de identiteit en het immaterieel erfgoed van zijn verschillende regio’s versterkt. Het toerisme zal op zijn beurt weer rijkdom en waarden creëren.

Marokko, om duurzame waarden te creëren

Van Noord tot Zuid zijn de toeristische actoren elk jaar geëngageerd en vele initiatieven voor duurzaam toerisme worden beloond voor hun verantwoordelijkheid voor het milieu. Om deze dynamiek te ondersteunen heeft Marokko stimuleringslabels in het leven geroepen zoals de Marokkaanse trofeeën voor verantwoord toerisme die in 2008 door het Ministerie van Toerisme zijn gelanceerd, het “groene sleutel”-label voor hotels, of de “blauwe vlag” die aan 21 Marokkaanse stranden is toegekend voor de netheid van de stranden die in Marokko zijn ingevoerd door de Mohamed VI Stichting voor het Milieu.

Samen met deze initiatieven blijft Marokko de reservaten en natuurparken verbeteren en behouden. In de afgelopen jaren heeft Marrakech er alles aan gedaan om een afvalwaterzuiveringsinstallatie te realiseren die naast het palmbos ook acht van de stadsgolven kan besproeien. Deze instandhoudingsambitie heeft niet lang gedupliceerd in andere steden van het Koninkrijk, zoals het beroemde station Noor in Ouarzazate, dat de zevende thermodynamische zonne-energiecentrale ter wereld is.

 ………….. EEN BIJDRAGE VAN DE TELEGRAAF AAN DE KENNIS VAN HET TOERISTISCH PRODUCT IN MAROKKO 

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333