Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS /   The Russian-Ukrainian War…Chmelnitsky

  The Russian-Ukrainian War…Chmelnitsky

 TELEGRAAF MENSHEID

  The Russian-Ukrainian War…Chmelnitsky

   Khmelnytskyi ligt in het westen van Oekraïne, met een geschatte oppervlakte van 20.645 km², ongeveer 3,4% van de totale oppervlakte van Oekraïne.Het wordt in het noorden begrensd door Rivne, in het zuiden door Chernivtsi, in het oosten door Vinnytsia, en in het westen door Ternopil Khmelnitsky ligt aan de zuidelijke Buh-rivier. Het werd vroeger “Roskorov” genoemd en is een belangrijk historisch en commercieel centrum in Oekraïne. De architectuur van de stad is divers, aangezien het Sovjettijdperk er duidelijk in te zien is. In die tijd werden enorme gebouwen gebouwd voor het lokale bestuur, de Muziekvereniging en vele anderen. In het tijdperk van de onafhankelijkheid van Oekraïne verschenen nieuwe architecturale structuren in Khmelnytskyi; In de stad zijn veel gedenktekens opgericht: een standbeeld voor Taras Shevchenko (1992), het enige paardenstandbeeld in zijn soort in Oekraïne voor Bohdan Khmelnitsky, een standbeeld voor soldaten van de wereld, een standbeeld voor de slachtoffers van de vervolging van Chmelnitsky. de monumenten van Khmelnitsky is het enige standbeeld in Oekraïne van de beroemde baron Munchausen Een ander standbeeld van de beroemde schrijver – Don Quihot, die is vereeuwigd in Khmelnytsky. En overal in de stad zijn er ongewone monumenten – over ijzeren buitenaardse wezens, waarvan je vind er robots, denkbeeldige dieren, speciale bomen, zelfs ruimteschepen. Het grootste aantal van dergelijke beelden staat op het Stalingrad Heldenplein en het Khmelnitsky 500th Anniversary Park.En dat is niet alleen wat Khmelnitsky te bieden heeft, een andere grote attractie bevindt zich op de kruising van Vladimir Straat, Khmelnitsky-oriëntatiepunten De overblijfselen van intercontinentale oorlogsraketten -SS-19-, de punt van de raket beschilderd met de emblemen van bevriende steden, was gericht op het grondgebied van de Verenigde Staten van Amerika. Op Istiklal Street en Proskorova Street is het versierd met het standbeeld van “The Guardian Angel”.

عن editor

شاهد أيضاً

جمعية  ورزازات ايفنتس Ouarzazate Events

جمعية  ورزازات ايفنتس Ouarzazate Events الرئيس: محمد ختوش مدير المعهد المتخصص التكنولوجيا التطبيقية الفندقية والسياحية …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333