Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Oekraïense Cherkasy in de oorlog

Oekraïense Cherkasy in de oorlog

TELEGRAAF MENSHEID

Oekraïense Cherkasy in de oorlog

Cherkasy heeft een oppervlakte van ongeveer 20.900 vierkante kilometer en is het 18e grootste district van Oekraïne en beslaat ongeveer 3,5% van het landoppervlak. De rivier de Dnjepr verdeelt het in twee ongelijke delen, oost en west, en het westelijke deel is het grootste. Cherkasy ligt in het centrum van Oekraïne, 180 km van de hoofdstad, en is gecentreerd op de rechteroever van de rivier de Dnipro, 7,5 km breed. De rechter- en linkeroever met een lengte van 120 km en verbonden door een zelfrijdende dam zijn verbonden door de brug

Cherkassi werd aan het einde van de 13e eeuw ontdekt als een verdedigingsfort dat al snel de bakermat werd van de Kozakkenbeweging, en nu wordt de herinnering aan die tijd belichaamd door een bronzen beeld van Hetman Bogdan Khmelnitsky, dat in een van de belangrijkste pleinen van de stad en is naar hem vernoemd

 

In het centrum van Cherkasi vind je het Kobzar Museum, het enige Oekraïense museum gewijd aan één enkel boek: “Kobzar” van Taras Shevchenko. Het is interessant om Kobzars eerste St. Peter Berg (1840) te zien en te weten dat dit boek over de hele wereld in 140 talen is vertaald 

Een uniek architectonisch monument bevindt zich in Cherkasy en is een watertoren. Een van de eerste gebouwen ter wereld, deze grandioze constructie werd gebouwd als een project door de beroemde architect Vladimir Chuhov. Er zijn 11 van dergelijke torens in de wereld die 200 jaar bewaard zijn gebleven en zijn gebouwd door Chihon. Onder de beroemde monumenten in Cherkasy; De heuvel van glorie met zijn eeuwig vuur. Al-Majbari Maid Hill is een geweldig gedenkteken voor alle mensen die zijn omgekomen in de Grote Patriottische Oorlog (Tweede Wereldoorlog) die hun moederland verdedigden tegen buitenlandse indringers. En elk jaar op negen mei komen veel mensen om hen te eren met geschenken en bloemen door ze op dit monument te plaatsen

Cherkasy is het hele jaar door beroemd om zijn prachtige tuinen. De hoofdstraat van Cherkasy Shevchenko Boulevard fascineert bezoekers met zijn pracht, en langs de Shevchenko Boulevard en over de stad voor meer dan 14 km zijn er in grote aantallen kastanjebomen 

عن editor

شاهد أيضاً

Lancement officielle de la 15ème édition de l’Université d’été au profit des jeunes Marocains Résidant à l’Etranger.

La 15ème édition de l’Université d’été au profit des jeunes Marocains résidant à l’étranger a …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333