الرئيسية / تحقيق / Oekraïense Zjytomyr in de oorlog

Oekraïense Zjytomyr in de oorlog

TELEGRAAF MENSHEID

Oekraïense Zjytomyr in de oorlog

   Zhytomyr ligt in het noordwesten van Oekraïne, in het noorden begrensd door Wit-Rusland, in het zuiden door Vinnytsia, in het oosten door Kiev en in het westen door Khmelnytskyi en Rivna 

Het gebied van Zhytomyr wordt geschat op 29.832 km², ongeveer 4,94% van de totale oppervlakte van Oekraïne 

Zhytomyr is een van de oudste historische en culturele steden in Oekraïne, gelegen aan de oevers van de rivieren Tatriv en Kamyanka 

De stad staat bekend om de faam van Sergei Korolev – de bekende Sovjetwetenschapper die ruimterakettechnologie en oorlogsraketten bouwde voor de USSR en de maker van toegepaste ruimtevaart – die hier werd geboren. Hij was de man die de satelliet in 1957 in een baan om de aarde bracht. De naam “Zhytomyr” is niet alleen voor de stad, maar voor een kleine planeet onder het nummer 117240 tijdens de viering van de honderdste geboortedag van Sergei Korolev

In de stad bevindt zich het Museum of Astronautics, waar bezoekers zich een astronaut kunnen voelen door op de stoel van de piloot te zitten en de ruimtecapsule te bezoeken. In dit museum worden tentoonstellingen van hedendaagse kunst gehouden en voor het museum bevindt zich het Korolev House Museum, waar de bezoeker meer te weten kan komen over het leven van de grote wetenschapper.. arcadia-tour..pers 

عن admin

شاهد أيضاً

مهرجان الفيلم القصير المتوسطي

في المسابقة الرسمية للدورة السابعة عشرة لمهرجان الفيلم القصير المتوسطي أفلام مغربية تنافست في المسابقة …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *