الرئيسية / تحقيق / Oekraïense Poltava in oorlog

Oekraïense Poltava in oorlog

 TELEGRAAF MENSHEID

Oekraïense Poltava in oorlog

  Poltava ligt in centraal Oekraïne, in het noorden begrensd door Kiev, in het zuiden door Dnepropetrovsk, in het oosten door Charkov en in het westen door Cherkassy. De oppervlakte van Poltava is ongeveer 28.700 vierkante kilometer, dat is ongeveer 4,8% van de oppervlakte van Oekraïne 

In termen van bevolking bezet Poltava de 11e plaats onder de steden van Oekraïne, en de bevolking van de stad Poltava is vandaag ongeveer 296.760 mensen.De stad Poltava onderscheidt zich door zijn strategische ligging in het centrum van Oekraïne, wat de bewegingssnelheid tussen de stad en de rest van de Oekraïense steden vergemakkelijkt, aangezien de stad is verbonden met grote spoorwegen, waar de operationele lengte van de spoorwegen in de stad is ongeveer 853,4 km 

   Poltava ligt aan het stroomgebied van de Dnjepr Donets en zijn waterhellingen, waar de stad ongeveer 146 waterwegen en een meer heeft, en een van de meest prominente waterlopen is de Forskala-rivier, die de stad in tweeën splitst.Het klimaat van de stad is enigszins mild in vergelijking met de rest van de steden, waar de gemiddelde temperatuur in januari -7 ° C is, en in juli +21 ° C, en de regenval is ongeveer 580-480 mm / jaar. arcadia-tour..pers.+

 

عن admin

شاهد أيضاً

“نتلاقاو فمراكش”

المكتب الوطني المغربي للسياحة ..أطلق المكتب الوطني المغربي للسياحة حملة تواصلية وطنية جديدة تحت شعار …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *