Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Twintigduizend buitenlanders vrijwillig om te vechten in Oekraïne

Twintigduizend buitenlanders vrijwillig om te vechten in Oekraïne

TELEGRAAF MENSHEID

Twintigduizend buitenlanders vrijwillig om te vechten in Oekraïne

  Volgens wat de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken zondag aankondigde, kondigden ongeveer 20.000 buitenlandse strijders hun bereidheid aan om Oekraïne te helpen in de strijd tegen Rusland. veel mensen hebben jarenlang een hekel gehad aan Rusland”, maar ze durfden er niet tegen in te gaan. “Toen mensen zagen dat de Oekraïners vochten en dat ze zich niet overgaven, haastten ze zich om mee te vechten.” Hij benadrukte dat “het belangrijkste” is om “politieke, economische en militaire” hulp te krijgen van de rest van de wereld, met name luchtverdediging. Eind februari kondigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de vorming aan van een “internationale ploeg” van vrijwilligers om de Russische invasie te helpen afslaan. Hij riep buitenlanders die bereid zijn om deel te nemen aan de strijd, om te communiceren met de ambassades van Oekraïne in hun land 

AFP

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333