Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Ahmed El Mesri voorzitter van Assadaaka Community/Stichting 

Ahmed El Mesri voorzitter van Assadaaka Community/Stichting 

TELEGRAAF … AMSTERDAM  

Vervolgens nam de heer Ahmed El Mesri voorzitter van Assadaaka Community/Stichting  Onze Hoop

 Assadaaka Community organiseerde   een bijeenkomst over BEELDVORMING van de Islam

Zondag 22 april jongstleden, werd de herdenking gevierd van de profeet Mohammed

Op uitnodiging van Assadaaka kwamen: de consul generaal van Marokko, de heer M. Kkalifa El Bay; de voorzitter van de Nederlandse Imams, de heer Al Khamaar en de vertegenwoordigers van de stichting Jongeren en de Toekomst. Zij werden gevraagd om hun visie te geven op de Islam en hoe men de Islam zou kunnen integreren in een vreedzame Nederlandse samenleving waarin vrijheid van geloofsovertuiging en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan. Het thema van de herdenking was: Islam en integratie binnen de huidige samenleving. De bijeenkomst vond plaats in buurthuis de Meevaart in de Indische Buurt, een multiculturele culturele en multireligieuze wijk van het stadsdeel Zeeburg te Amsterdam

De avond werd geopend door Imaam Abdelilah El Amrani met een gezongen Korantekst. Vervolgens sprak de heer Akkar Hamza namens de stichting Jongeren en de Toekomst het publiek toe in het Arabisch. Dit werd vertaald door de heer Lahbib El Moussaoui

‘Het gaat er in wezen om dat je als jongere probeert je beste beentje voor te zetten. De jeugd is een belangrijke leeftijd. Het vormt je en maakt je tot wat je later zult worden

Het kan positief als negatief zijn. Het is een fase waarin je zowel op fysiek als mentaal niveau je grenzen verlegt. Op de dag des oordeels zal Allah de mens vier vragen stellen: Hoe men het leven heeft besteed; hoe men de jeugd heeft doorbracht; hoe men het geld heeft verdiend en wat men ermee heeft gedaan; hoe men kennis vergaard heeft en op welke wijze deze kennis is gebruikt. Het is belangrijk dat de jongeren zich positief inzetten, zowel voor zichzelf als voor de samenleving. De jongeren zijn de hoeksteen van de samenleving en verdienen onze steun zowel op religieus als intellectueel niveau’

Vervolgens nam de heer Ahmed El Mesri voorzitter van Assadaaka Community/Stichting  Onze Hoop

Hoop het woord

‘De ‘echte’ Islam, zoals ik dit zou willen noemen is niet extremistisch. Deze Islam is democratisch. Deze Islam is open en tolerant

Wij leven hier in het Westen. Hier in Nederland leven mensen van verschillende culturen en met verschillende religies. Verschillende culturen bekleden de Islam. Daar gaat het om. We moeten allemaal samenleven en samenwonen en samenwerken, ook al hebben we een verschillende achtergrond

Het verbaast mij dan ook als ik zie dat de mensen die hier geboren zijn in een boerka gaan lopen. Ik begrijp dit niet echt. En dan heb ik het niet over onwil van mijn kant. Alleen ik zeg: kijk om je heen, zie je hier iemand lopen met een boerka? Waarom zou je dat willen doen? Het geloof, die band met God, die zit in je hart. Daar hoef je aan de buitenkant geen ophef over te maken

Ik praat over bewustwording. Neem nu de Imam in het Zuiden van het land. Hij wilde de minister geen hand geven omdat zij een vrouw is. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat als vrouw niet leuk vindt. Stel je even voor als man hoe het zou zijn als je ergens komt en mensen willen je geen hand geven. Voel dat en vertel me … is dit fijn? En wat voor zin heeft het

Vrouwen hebben altijd een minderwaardige positie gehad over de gehele wereld, in sommige culturen worden meisjes zodra ze zijn geboren vermoord, en ook … ik moet het zeggen … in Nederland hebben vrouwen nog vaak te leiden onder het mannelijke primaat. Vrouwen verdienen vaak minder terwijl ze hetzelfde werk doen als mannen. Daar heeft het feminisme nauwelijks invloed op gehad. De aarde lijkt nog steeds een mannenbolwerk te zijn. Maar gelukkig niet op alle fronten. Je ziet steeds meer het vrouwelijke karakter op de voorgrond treden. Het verzoenbare, het klaar staan voor anderen ook als er geen prijskaartje van 12 miljoen aan hangt, een onlangs uitgekeerde bonus voor een bijdrage aan … ja wat eigenlijk? Het is me een raadsel 

Een andere vrouwelijke kwaliteit is het in overleg gaan met groepen mensen die niet open staan voor dialoog. Het steeds maar weer blijven proberen tot dialoog over te gaan, ook al is het met de zogenaamde vijand. Dat zijn nu typisch vrouwelijke eigenschappen die we moeten koesteren en waarderen. Niet vechten, eerst afwachten, uitnodigen en praten. Of gewoon stilzitten met elkaar en wachten 

Oorlog, een typische mannelijke aangelegenheid … wat hebben we eraan?

In ieder geval als een Imam ergens in het Zuiden van het land iets roept, is dit geen argument om het ook te doen 

De echte levenswijze van de Islam is om het leven hier draaglijk te maken. Religie in zich is goed. Daar is niets mis mee. Ik werk met verschillende mensen met verschillende religies. Als iedereen maar in zijn waarde gelaten wordt. Je mag uiteraard zelf bepalen hoe je je religieuziteit gestalte geeft, maar maak er geen uiterlijk vertoon van. Ik zeg altijd: God zit hier van binnen (het hart) 

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333