Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / Les réalisateurs qui incarnent la nouvelle vague

Les réalisateurs qui incarnent la nouvelle vague

Telegraaf-Mensheid N 1026

De regisseurs die de nieuwe golf belichaamden waren Goddard (in A bout de souffl0 met Belmondo) in 1960, Travut in Les 004 coups in 1959 en Tirez sur le pianiste in 1960, en Chabrol (die presenteerde. beroemd om Clement’s Plein Soleil in 1960, en actrice Brigitte Bardot, die bekend werd na haar optreden in Et Dieu crea la femme, geregisseerd door Vadim in 1956.

In de jaren zeventig zagen we de film geregisseerd door Travut LEnfant Sauvage, die werd vertoond in 1970, en de film Le Femme Infidele van Chabrol, die werd gepresenteerd in het jaar 1969, en de film geregisseerd door Goddard gepresenteerd in het jaar 1972, Tout va bien, met in de hoofdrollen Yves Montan en Jane Fonda. Toen was de poging van regisseur Belair om in Les Valseuses een film te presenteren die dicht bij het realisme ligt, die hij in 1974 presenteerde en waarin Depardieu meespeelde.

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333