Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / rêve touristique…

rêve touristique…

Toeristendroom  

De toeristendroom in Marokko: de zee, het bos, de bergen, het zand en de zon het hele jaar door

Copyright © Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

Geschichte und Geographie

Een stukje geschiedenis

Sinds de oudheid heeft Marokko de invloed ondergaan van verschillende beschavingen. Elk van hen heeft een onuitwisbaar stempel op het land gedrukt. Dat is de herkomst van een ongeëvenaard historisch erfgoed.

Verdraagzaamheid en openheid van geest

De verschillende beschavingen die elkaar in Marokko hebben opgevolgd hebben onze identiteit beïnvloed. Dat verklaart ongetwijfeld de verdraagzaamheid en de openheid van geest van de Marokkanen. Hier is geen sprake van cultuurschok, maar eerder van ontmoetingen en gedeelde ervaringen.

Berberse afkomst

Volgens de legende schiep Hercules Marokko toen hij de Straat van Gibraltar opende. Hoe dan ook, het staat vast dat de mens er ten minste 300.000 jaar geleden al aanwezig was. Het land, dat aanvankelijk bewoond werd door Berbers, opent zich voor de invloeden van de Feniciërs en de Cartagers en onderwerpt zich tot de 5de eeuw aan de Romeinen. De Romeinen laten hun sporen achter, onder andere in Volubilis, die getuigen van de dankzij de landbouw bereikte welvaart. In 647 begint de Arabische verovering en de islamisering.

Koninkrijk en dynastieën

Idriss I betwist de macht van Bagdad en sticht in 788, in Volubilis, de Idrisside dynastie. Deze wordt gevolgd door de Almoravide dynastieën, Berberse veroveraars van het zuiden, en door de Almohaden die hun overheersing uitbreiden tot in islamitisch Spanje, en tot slot door de Meriniden, de Berbers van de hoogvlakten.

Veelzijdig erfgoed

De religieuze verdraagzaamheid, de Andalusische invloeden en de welvaart van deze dynastieën brengen schatten voort die vandaag de culturele, artistieke en architectonische rijkdom van het land vormen. Al in de 16de eeuw verwezenlijken de Arabische dynastieën, Saadiërs en Alaouïeten, de eenheid en de onafhankelijkheid van Marokko. Tegenwoordig wordt Marokko geregeerd door Zijne Koninklijke Hoogheid Mohammed VI, die op 30 juli 1999 de troon besteeg: hij is de 23ste koning van de Alaouiete-dynastie die sinds halverwege de 17de eeuw aan de macht is. De monarchie staat garant voor de eenheid van het land en de macht van Mohammed VI wordt gekenmerkt door het streven naar een democratische, solidaire en moderne staat die respect heeft voor de tradities en de identiteit van Marokko.

Marokko, sinds meer dan 300.000 jaar bewoond, is een trefpunt van beschavingen, open voor anderen en met een sterke eigen identiteit.

Reliëf en geografie

Marokko wordt gekenmerkt door een grote variëteit van landschappen, van bergtoppen tot vlaktes, van de groenste begroeiing tot de droogste woestijnen.

Reliëf en geografie

Marokko bezit zo’n grote geografische diversiteit dat de bezoeker ‘s morgens aan de mooie stranden van Agadir kan liggen, ‘s middags kan gaan skiën in Oukmaiden en ‘s avonds kan profiteren van de zwoele lucht in de palmenoase van Marrakech.

Vlaktes en Bergen

Vanuit de lucht gezien bezit Marokko, ingeklemd tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, van oost naar west een lange bergachtige strook, terwijl het zich naar het zuiden uitstrekt tot in de zandvlaktes van Mauritanië. De landschappen zijn bijzonder gevarieerd en adembenemend: hoge besneeuwde bergtoppen van de Hoge Atlas, steile bergmassieven en ravijnen van de Rif, dichte eiken- en thujabossen op de centrale vlakte, vruchtbare vlaktes van de Meseta, droge hoogvlaktes, woestijnsteppen, weelderige oases in het bekken van de Souss, zandduinen van de Sahara, … Ronduit magisch!

Beschermde landschappen

De verschillende soorten landschappen hebben geleid tot een grote diversiteit aan bebouwingen die onze identiteit verrijken. Het gevarieerde reliëf stelt de reiziger altijd weer voor verrassingen, in elk seizoen. Wanneer de wegen in de Atlas onbegaanbaar zijn door de sneeuw, kan hij genieten van strandactiviteiten in het diepe zuiden.

Flora en fauna

Elke regio heeft zijn eigen inheemse flora en fauna, die vandaag beschermd zijn in een streven naar duurzame toeristische ontwikkeling. Gazelles, arenden, moeflons en woestijnvossen zijn geen zeldzaamheid en hun leefwijze is gemakkelijk te observeren. Marokko, een prachtige natuur.

Marokko biedt de meest uiteenlopende landschappen en regio’s. Bergen, kustgebieden, woestijn, elk gebied heeft zijn eigen aantrekkingskracht en een unieke natuurlijke rijkdom

عن editor

شاهد أيضاً

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI

MAÂLMA ASMAA HAMZAOUI  BNAT  TIMBOUKTOU Asmaa Hamzaoui a su faire preuve de courage, d’audace et …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333