Telegraaf-Mensheid-pers1333

Amazigh afkomst

Amazigh afkomst

Volgens de legende schiep Hercules Marokko toen hij de Straat van Gibraltar opende. Hoe dan ook, het staat vast dat de mens er ten minste 300.000 jaar geleden al aanwezig was. Het land, dat aanvankelijk bewoond werd door Amazigh, opent zich voor de invloeden van de Feniciërs en de Cartagers en onderwerpt zich tot de 5de eeuw aan de Romeinen. De Romeinen laten hun sporen achter, onder andere in Volubilis, die getuigen van de dankzij de landbouw bereikte welvaart. In 647 begint de Arabische verovering en de islamisering.

Koninkrijk en dynastieën

Idriss I betwist de macht van Bagdad en sticht in 788, in Volubilis, de Idrisside dynastie. Deze wordt gevolgd door de Almoravide dynastieën, amazigh veroveraars van het zuiden, en door de Almohaden die hun overheersing uitbreiden tot in islamitisch Spanje, en tot slot door de Meriniden, de amazigh van de hoogvlakten.

Veelzijdig erfgoed

De religieuze verdraagzaamheid, de Andalusische invloeden en de welvaart van deze dynastieën brengen schatten voort die vandaag de culturele, artistieke en architectonische rijkdom van het land vormen. Al in de 16de eeuw verwezenlijken de Arabische dynastieën, Saadiërs en Alaouïeten, de eenheid en de onafhankelijkheid van Marokko. Tegenwoordig wordt Marokko geregeerd door Zijne Koninklijke Hoogheid Mohammed VI, die op 30 juli 1999 de troon besteeg: hij is de 23ste koning van de Alaouiete-dynastie die sinds halverwege de 17de eeuw aan de macht is. De monarchie staat garant voor de eenheid van het land en de macht van Mohammed VI wordt gekenmerkt door het streven naar een democratische, solidaire en moderne staat die respect heeft voor de tradities en de identiteit van Marokko.

Marokko, sinds meer dan 300.000 jaar bewoond, is een trefpunt van beschavingen, open voor anderen en met een sterke eigen identiteit.

 

Reliëf en geografieMarokko wordt gekenmerkt door een grote variëteit van landschappen, van bergtoppen tot vlaktes, van de groenste begroeiing tot de droogste woestijnen.

Reliëf en geografie

Marokko bezit zo’n grote geografische diversiteit dat de bezoeker ‘s morgens aan de mooie stranden van Agadir kan liggen, ‘s middags kan gaan skiën in Oukmaiden en ‘s avonds kan profiteren van de zwoele lucht in de palmenoase van Marrakech. www.visitmorocco.com

عن editor

شاهد أيضاً

Bahrain-Morocco Joint Commission

The Minister of Foreign Affairs, Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani, met with the Moroccan …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333