Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / عربي ودولي..Arabisch en internationaal / مجلس الأمة هو السلطة التشريعية لدولة الكويت

مجلس الأمة هو السلطة التشريعية لدولة الكويت

The National Assembly is the legislative authority of the state of Kuwait

مجلس الأمة الكويتي هو السلطة التشريعية في الكويت ويتألف من 50 عضوا منتخبا شعبيا ، وينص الدستور الكويتي على أن عدد الوزراء لا يمكن أن يتجاوز ثلث عدد النواب (أي ما لا يزيد عن 16 وزيرا). يمكن للسلطة التنفيذية أن تختار عضوا في مجلس النواب لمنصب الوزارة ، فيكون في هذه الحالة وزيرا في السلطة التنفيذية ونائبا في المجلس التشريعي ، ويسمى في هذه الحالة محللا.
تشكيل مجلس إدارة
يتألف مجلس الأمة من خمسين عضواً مقسمين إلى خمس دوائر انتخابية ، يتم انتخابهم بالاقتراع العام المباشر والسري وفقاً لقانون الانتخابات. والوزراء غير المنتخبين في مجلس الأمة يعتبرون أعضاء في المجلس بحكم مناصبهم ، ولا يزيد عدد الوزراء عن ثلث عدد أعضاء مجلس الأمة. مدة مجلس الأمة أربع سنوات ميلادية من تاريخ أول اجتماع له ، ويجدد خلال الستين يوماً السابقة على انتهاء تلك الفترة. تنقسم الكويت حاليًا إلى 5 دوائر ، يتم انتخاب 10 نواب عن كل دائرة ولكل ناخب الحق في التصويت لأربعة مرشحين حتى نهاية عام 2012 ، وبعد ذلك اقتصرت حقوق التصويت على صوت واحد لكل مواطن كويتي من كلا الجنسين ، و لكل مواطن الحق عند بلوغه سن 21. أن يُنتخب ، ولا يحق للعسكريين التصويت ، باستثناء أعضاء الحرس الوطني.
The National Assembly is the legislative authority of the state of Kuwait
De Koeweitse Nationale Vergadering is de wetgevende autoriteit in Koeweit en bestaat uit 50 door het volk gekozen leden, en de Koeweitse grondwet bepaalt dat het aantal ministers niet meer dan een derde van het aantal vertegenwoordigers mag bedragen (dat wil zeggen, niet meer dan 16 ministers). De uitvoerende macht kan een parlementslid kiezen voor de functie van het ministerie, dus hij zal in dit geval een minister zijn in de uitvoerende macht en een plaatsvervanger in de wetgevende macht, en hij wordt in dit geval een analist genoemd.
Bestuurssamenstelling
De Nationale Vergadering bestaat uit vijftig leden verdeeld over vijf kieskringen, die worden gekozen door middel van directe, geheime algemene verkiezingen in overeenstemming met de kieswet. Ministers die niet in de Nationale Assemblee worden gekozen, worden op grond van hun functie beschouwd als leden van de Raad, en het aantal ministers bedraagt niet meer dan een derde van het aantal leden van de Nationale Assemblee. De termijn van de Nationale Vergadering is vier Gregoriaanse jaren vanaf de datum van haar eerste vergadering, en de vernieuwing vindt plaats binnen de zestig dagen voorafgaand aan het einde van die periode. Koeweit is momenteel verdeeld in 5 kiesdistricten, 10 plaatsvervangers worden gekozen uit elk district en elke kiezer heeft het recht om op vier kandidaten te stemmen tot eind 2012, en daarna werd het stemrecht beperkt tot één stem voor elke Koeweitse burger van beide geslachten, en elke burger heeft het recht wanneer hij de leeftijd van 21 jaar bereikt. Om gekozen te worden, en militair personeel heeft geen stemrecht, behalve leden van de Nationale Garde.

عن editor

شاهد أيضاً

Peru praised the Atlantic Initiative

Peru praised, on March, 07, 2024 the Atlantic Initiative, launched by His Majesty King Mohammed …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333