Telegraaf-Mensheid-pers1333

فلسطين

Palestina

Palestina is een Arabische staat die nog steeds onder bezetting lijdt.Na het einde van het Britse mandaat van het land verscheen de bezettende Israëlische entiteit en nam de controle over de landen waaruit Groot-Brittannië zich terugtrok, en volgens overeenkomsten met de koloniale landen werd de oprichting van de staat Israël uitgeroepen, ondanks zijn nieuwheid, maar hij was in staat om te winnen Arabische legers in twee oorlogen; De reden hiervoor is de steun van westerse landen en hen voorzien van de nieuwste wapens, en het Palestijnse volk in binnen- en buitenland worstelt nog steeds om onafhankelijkheid te verkrijgen met de steun en steun van de Arabische landen, met name broeder Jordan. Locatie Palestina is gelegen aan de oostkust van de Middellandse Zee, in het oosten begrensd door het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, in het westen door de Middellandse Zee, in het noorden door de Libanese Republiek en in het zuiden door de Arabische Republiek Egypte, en de ligging ervan is door de eeuwen heen van groot historisch belang vanwege de diversiteit van het terrein vanuit de bergen Vlakten en valleien, vruchtbare grond, gematigd klimaat en mariene waarde; De eerste Arabische Kanaänitische stammen werden gesticht aan de Palestijnse kust. Oppervlakte en aantal inwoners Het gebied van Palestina is ongeveer 27.009 km2, en de bevolking is ongeveer 4.500.000 mensen verdeeld over zijn land, en er wonen ongeveer 1.400.000 Palestijnen in het bezette Israëlische gebied, en ongeveer 5.200.000 Palestijnse immigranten in de landen van de wereld, waardoor het totaal van het Palestijnse volk op Binnen en buiten ongeveer elf miljoen mensen, volgens statistieken van 2013. De natuurlijke delen van het land Palestina, de vlakten, en ze zijn onderverdeeld in twee delen: de kustvlaktes: die zich uitstrekken langs de Middellandse Zee, en deze vlaktes worden gekenmerkt door de overvloed aan regen erin en gematigde temperaturen in zomer en winter. De binnenvlaktes: zoals de Marj Bin Amer-vlakte, die wordt beschouwd als een van de meest vruchtbare landen in Palestina, en het is een van de gebieden waar mensen in de vroege stadia van zijn leven landbouw bedreven. De Negev-woestijn: De Negev-woestijn vormt meer dan de helft van het land van Palestina, en is verdeeld in drie secties: de noordelijke, kust- en zuidelijke Negev, en hoewel het woestijngebieden zijn, heeft de bezetter deze gebieden omgevormd tot landbouwgebieden en water van andere plaatsen naar hen gebracht. Het bergachtige gebied: het bestaat uit afwisselende bergketens, waarvan de belangrijkste zijn: de bergen van Galilea en Karmel, en het wordt beschouwd als een van de meest regenachtige gebieden in Palestina. Wadi al-Ghor: de uitbreiding van de Wadi al-Ghor begint vanuit het noorden vanaf het basalt-rotsmassief, glijdt naar het zuiden, in lijn met de helling van de puinput, en vormt tijdens zijn helling bassins waarin water wordt verzameld, zoals: Lake Hula, dat werd afgevoerd door de Joden; Deze vallei sluit aan op de Jordaanvallei ten zuiden van de Dode Zee ; Thema-site

عن editor

شاهد أيضاً

في الدورة 55 لمجلس حقوق الانسان

Historisch record… La presse dit : Un corner préparé et présenté par le journaliste Abderrahim …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333