Telegraaf-Mensheid-pers1333

العبوديةslavernij

مراكش في
مهرجانها السينمائي
الدولي
تؤكد هذه التظاهرة العالمية
انتظامها ووجاهة الفكرة
التي تقوم عليها حدث شعبي (110
آلاف متفرج شاهدوا العروض المقدمة
ومهنيا في غاية الأهمية،
بفضل الفقرات والأنشطة الجديدة المبرمجة في المهرجان

.. العبوديةslavernij

Die Nederlandse slavenhandel begon in 1621 met de oprichting van de West-Indische Compagnie. WIC-schepen werden in eerste instantie vooral uitgestuurd voor kaapvaart en oorlogvoering tegen de Spaans-Portugese zeemacht. Zo veroverde Piet Hein in 1628 de Spaanse zilvervloot, en verloren de Portugezen in 1638 Sint George d’el Mina in het hedendaagse Ghana aan de WIC. Daarnaast werden delen van Brazilië bezet (1624-1654) en verkreeg de Republiek na 1665 erkenning van de koloniale aanspraken op de zogeheten Wilde Kust (Suriname, Berbice, Essequibo-Demarary), en de Antilliaanse eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.De Nederlanders werden zo belangrijke spelers in het Atlantische gebied, als kolonisator en slavenhandelaar. Tot 1730 bezat de WIC het Nederlandse monopolie op deze handel. Daarna groeide de Middelburgse Commercie Compagnie (opgericht in 1720) uit tot de grootste slavenhandelaar, met verschillende koophuizen in Rotterdam en Amsterdam als concurrent. Omstreeks 1770 bereikte de Nederlandse slavenhandel zijn piek, met het transport van jaarlijks gemiddeld zo’n zesduizend mensen. Daarna liep dat aantal snel terug. De geschiedenis van de Nederlandse slavernij gaat over de slavernij in Nederland zelf, maar ook over de totstandkoming van de slavernij buiten Nederland en de rol van Nederland daarin.
Slavernij is een maatschappelijk verschijnsel waarin personen eigendom zijn van een ander persoon. Slaven vallen dus onder het eigendomsrecht. Uiteraard heeft niet iedere samenleving dat eigendomsrecht op eenzelfde manier vastgelegd, maar de benadering is hetzelfde. Slavernij is overal op de wereld voorgekomen. Dat slaveneigenaren het recht hadden om tot slaaf gemaakten op een bepaalde manier te behandelen, betekende niet noodzakelijk dat dit ook werd geaccepteerd door de samenleving. Brandmerken in het gezicht werd bijvoorbeeld door de Romeinen wettelijk toegestaan, maar als immoreel ervaren

There is much to enjoy about writer/director Wesley Ellenwood’s slow burnin’ crime drama No Blood of Mine, a rare female-led crime drama centering around Victoria (Sierra Schermerhorn), a smart and pretty girl from a poor neighborhood in Duluth, Minnesota who misguidedly accepts a loan from a North Dakota gangster in an effort to keep her Williston trucking firm afloat. When the company goes under anyway, Victoria opts to skip town and return to her home in the middle of the night, an effort met in not so friendly fashion by the aforementioned gangster who catches up to and kidnaps her. Victoria is forced to choose between joining forces with the gangster or facing the music involving incriminating evidence that links her to her wealthy father’s death.

عن editor

شاهد أيضاً

Peru praised the Atlantic Initiative

Peru praised, on March, 07, 2024 the Atlantic Initiative, launched by His Majesty King Mohammed …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333