Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / عربي ودولي..Arabisch en internationaal / الشقيقتان “حفيظة ومليكة يفرح” في هولندا De zusjes “Hafida en Malika Yafrah” hijsen de Marokkaanse vlag in Nederland

الشقيقتان “حفيظة ومليكة يفرح” في هولندا De zusjes “Hafida en Malika Yafrah” hijsen de Marokkaanse vlag in Nederland

الشقيقتان “حفيظة ومليكة يفرح” في هولندا
De zusjes “Hafida en Malika Yafrah” hijsen de Marokkaanse vlag in Nederland

Wederom wappert de Marokkaanse vlag in de ruimte van het Koninkrijk der Nederlanden dankzij de zusters “Hafida en Malika Yafrah.”
Het project is een spiegel van de ambitie van Marokkaanse vrouwen die willen bijdragen aan de introductie van de geschiedenis van het vaderland op verschillende gebieden, waaronder het gebied van de Marokkaanse keuken in al zijn tradities, waarvan de belangrijkste Marokkaanse koekjes van hoge kwaliteit zijn, die door de zusters “Hafida en Malika Yafrah” met alle patriottisme en ijver worden gekozen en gehecht aan hun land, aangezien ze uit de regio Beni Said komen. Nador, met ruime ervaring in partijfinanciering, in Breda, Zuid-Nederland.
Op basis van hun ervaring en ervaring, en gezien de toenemende vraag van Marokkaanse en Nederlandse klanten en alle nationaliteiten, is besloten om in de wijk Feyenoord in Rotterdam een project voor Marokkaanse zoetigheden op te zetten.
Op het moment van de aankondiging van het belangrijke project vond de inhuldiging plaats in een geweldige sfeer wetende dat de ceremonie werd bijgewoond door verschillende Nederlandse en Marokkaanse persoonlijkheden, onder leiding van de consul-generaal van het Koninkrijk Marokko in Rotterdam, de heer Omar El- kheyari, de laatste die de zusters “Hafida en Malika Yafrah” bedankte en hen meer wenste. Glorie en succes, zoals de Consul-Generaal zijn bewondering uitsprak voor de zusters, ondanks hun geboorte en geboorte in Nederland, omdat ze stevig gehecht zijn aan hun Marokkaanse identiteit en tradities en om het ware gbeeld van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland te laten zien, zeker als het om het vrouwelijke lid en de jonge groep gaat.
De ceremonie werd ook bijgewoond door de heer Paul, de handelsdeskundige “Hans” en het hoofd van de Rotterdamse Koopliedenvereniging, de heer Eris, een Marokkaanse Fehia voor de zusters, “Hafida en Malika Yafrah”, Marokkaanse ambassadeurs op het gebied van koekjes van hoge kwaliteit … met geluk en succes.
Ter referentie, het bedrijf “Malouza” is gespecialiseerd in catering voor feesten en bruiloften, maar beperkt zich niet tot catering voor feesten en bruiloften alleen in Nederland, maar dringt ook door in het Koninkrijk België vanwege de kwaliteit en de nabijheid van de Belgisch-Nederlandse grens.

Thema-Ontbijt: ARBO wat is dat?
Op maandag 07 november 2020 organiseerde de Assadaaka Community een Thema Ontbijt onder de titel ‘ARBO, wat is dat?’. De deelnemers namen plaats aan de feestelijk gedekte tafel en werden door de Assadaaka vrijwilligers warm en hartelijkst verwelkomd met een heerlijk kopje Marokkaanse thee: ‘met suiker of zonder suiker?’
Trainer Rabbijn Simon Bornstein, de Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community ging hierbij met de vijfentwintig deelnemers namens het Netwerk ARBO, netwerk voor veilige en gezonde werkomstandigheden en arbeidstijden van vakbond FNV in op de Wet Arbeidsomstandigheden.
De trainer legde de deelnemers uit, dat het Netwerk ARBO FNV er is voor Goed, Veilig en Gezond(e) Werk(tijden)! Om FNV leden met elkaar in contact te brengen, te verbinden en te activeren.
Heb je als burger of vakbondslid een vraag over Gezond en Veilig Werk? Bijvoorbeeld over bedrijfsongevallen, fysieke belasting, RSI of veiligheid? Dan is er het ARBO-Adviespunt van de FNV dat men van maandag tot vrijdag kan bellen voor advies en of ondersteuning, telefoon: 088-3680609.
Burgers met klachten over onveilige arbeidsomstandigheden kunnen ook invloed uitoefenen of een klacht indienen bij andere instanties; de ondernemingsraad van hun bedrijf, de arbodienst van de werkgever, de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de vakbond, vertrouwenspersoon of vakbondsconsulent op de arbeidsvloer, de eigen leidinggevende, de huisarts en andere plaatsen.
Een belangrijk thema als het gaat om ARBO is ook de sociaal veilige werkplek. Werkgevers zijn wettelijk verplicht te zorgen dat er niet wordt gediscrimineerd, geen pestgedrag tussen collega’s plaats heeft, dat intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag geen plaats kan hebben binnen het eigen bedrijf. Een werkgever hoort protocollen en gedragsregels duidelijk te formuleren. Klachtenprocedures dienen helder te zijn en ook hun vindplaats. Soms moeten klokkenluiders worden beschermd.
Veiligheidsprotocollen die toegespitst zijn op specifieke functies moeten netjes met een functieomschrijving door werkgevers worden uitgewerkt. Ook kan daarbij worden gedacht aan het trainen van werknemers in de omgang met gevaarlijke stoffen, machines, werkplekken. De zorgplicht ligt in de eerste instantie bij een werkgever. Ook voor het op orde hebben van bijvoorbeeld actuele RI&E of ARBO Catalogus.
Eenvoudigere trainingen kunnen aan werknemers worden aangeboden; Eerste Hulp Bij Ongelukken, Bedrijfshulpverlening, Reanimatie, een ontruimingsplan voor panden en het daarmee oefenen om de paraatheid bij alle betrokken te kunnen oefenen zijn hierbij onder anderen aan de orde.
Werkdruk is een heel groot ARBO onderwerp. Hoeveel vierkante meter kan een schoonmaker in een vastgesteld tijdsbestek reiningen? Wordt er niet te veel van de werknemer verwacht? Werkdruk leidt tot stressopbouw bij werknemers die er ook lichamelijke klachten of een burnout aan over kunnen houden. Burnouts en hartklachten komen in sectoren als de zorg en het onderwijs niet zelden voor.
verslag ARBO workshop
Tijdens de training werd ingegaan op de vraag ‘Wat is een beroepsziekte?’ Na de inbreng van de deelnemers te hebben gekregen werd de volgende definitie geformuleerd. Een beroepsziekte is een ziekte die is veroorzaakt door belasting die voor het grootste deel tijdens je werk gebeurde. Te denken valt aan zaken van schilders ziekte of kapperseczeem tot rsi, burn-out of bijvoorbeeld nek-, rug-, heup-knieklachten.
Actuele ARBO onderwerpen die tijdens de ARBO workshop werden besproken waren; het opstellen, handhaven en naleven van COVID en hygiëneprotocollen, mondkapjes wie betaald deze: werkgever of de werknemer? Heeft men bij thuiswerken recht op een reisvergoeding? Wie is verantwoordelijk (ook financieel) voor veilige werkomstandigheden thuis: werkgever of werknemer?

عن editor

شاهد أيضاً

الصحراء مغربية : “قل جاء الحق وزهق الباطل ان الباطل كان زهوقا”

قال جلالة الملك محمدالسادس في الخطاب السامي الذي وجهه مساء يوم السبت إلى الأمة بمناسبة …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333