Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / عربي ودولي..Arabisch en internationaal / مناطق الصراع في العالم دون الصراع على الثروة

مناطق الصراع في العالم دون الصراع على الثروة

مناطق الصراع في العالم دون الصراع على الثروة
Om de conflictgebieden in de wereld te leren kennen zonder de strijd om rijkdom

De wereld heeft gepubliceerd: Nagorny Karabach is een separatistische regio waarin een meerderheid van Armeniërs woont die de autoriteit van Azerbeidzjan afwijzen, en de gevechten werden hernieuwd in de nacht van 2 op 3 april 2016, waarbij aan beide kanten ongeveer 30 mensen omkwamen. Eind 1991 werd het onafhankelijk van Azerbeidzjan zonder door enige staat te worden erkend, zelfs niet door Armenië. In de periode van 1988 tot 1994 was de regio Nagorno-Karabach getuige van een oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan waarbij ongeveer 30 duizend mensen omkwamen en honderdduizenden mensen op de vlucht sloegen, van wie de meerderheid Azerbeidzjan was. Nagorny Karabach ligt tussen Iran, Rusland en Turkije, terwijl het in de ogen van de internationale gemeenschap nog steeds afhankelijk is van Azerbeidzjan. In 1805 werd deze regio een integraal onderdeel van het tsaristische Rusland en was het getuige van veldslagen tijdens de burgeroorlog die volgde op de bolsjewistische revolutie in 1917. Tijdens de Sovjetregering werd de regio Nagorno-Karabach geannexeerd bij de Sovjetrepubliek Azerbeidzjan. De inwoners van deze regio stemden echter op 10 december 1991, na de ontbinding van de Sovjet-Unie in een grootschalig referendum, ten gunste van onafhankelijkheid van Azerbeidzjan. In 1993, na vijf jaar oorlog, namen de Armeniërs de controle over een ‘veilige zone’ in Azerbeidzjan, gelegen tussen Nagorny Karabach en Armenië hebben een oppervlakte van ongeveer 8 duizend vierkante kilometer, of ongeveer 20% van de oppervlakte van Azerbeidzjan. In mei 1994 werd een staakt-het-vuren bereikt, na de overwinning van de Armeense zijde. Er werd echter geen vredesakkoord bereikt. Ondanks de onderhandelingen die plaatsvonden onder auspiciën van de “Minsk-groep” van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (Rusland, de Verenigde Staten en Frankrijk), bereikten Bakoe en Yerevan geen overeenstemming over de status van de regio Nagorno-Karabach. In november 2008 ondertekenden Armenië en Azerbeidzjan een verklaring waarin werd opgeroepen tot een ‘vreedzame regeling’ van het conflict, maar de gevechten tussen Armeense en Azerbeidzjaanse strijdkrachten gingen door. In 2012 werd Baho Sahakian herkozen als ‘president’ van Nagorno-Karabach voor vijf nieuwe jaren. In augustus 2014 Een aantal Azerbeidzjaanse soldaten werd gedood bij botsingen met Armeniërs, en in november van hetzelfde jaar schoten Azerbeidzjaanse troepen een Armeense militaire helikopter neer, waarbij de drie bemanningsleden omkwamen. Het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie maakte bekend dat deze helikopter probeerde Azerbeidzjaanse legerlocaties aan te vallen. In de nacht van de 1ste Op 2 april 2016 leidden botsingen tussen de twee partijen tot 18 doden onder de Armeense strijdkrachten en 12 onder de Azerbeidzjaanse strijdkrachten, volgens wat was aangekondigd door de twee partijen, die de beschuldigingen van verantwoordelijkheid voor de spanning uitwisselden. Het defensiebudget in Azerbeidzjan is tweemaal het volledige budget van Armenië. En Baku heeft herhaaldelijk beloofd de regio Nagorno-Karabach met geweld terug te nemen. Aan de andere kant beweert het door Rusland gesteunde Armenië dat het bereid is om elke Azerbeidzjaanse aanval af te slaan
Zones de conflit dans le monde en l’absence de lutte pour la richesse

Le monde publié: Le Haut-Karabakh est considéré comme une région séparatiste dans laquelle vivent une majorité d’Arméniens rejetant l’autorité de l’Azerbaïdjan, et les combats ont repris dans la nuit du 2 au 3 avril 2016, tuant une trentaine de personnes des deux côtés. À la fin de l’année 1991, elle a obtenu son indépendance de l’Azerbaïdjan sans être reconnue par aucun État, pas même l’Arménie. Entre 1988 et 1994, la région du Haut-Karabakh a été témoin d’une guerre entre l’Arménie et l’Azerbaïdjan qui a fait environ 30 000 morts et entraîné le déplacement de centaines de milliers de personnes, dont la majorité étaient des Azerbaïdjanais. Le Haut-Karabakh entre l’Iran, la Russie et la Turquie, alors qu’aux yeux de la communauté internationale, il est toujours dépendant de l’Azerbaïdjan. En 1805, cette région est devenue une partie intégrante de la Russie tsariste et a été témoin de batailles pendant la guerre civile qui a suivi la révolution bolchevique en 1917. Sous le régime soviétique, la région du Haut-Karabakh a été annexée à la République soviétique d’Azerbaïdjan. Cependant, les habitants de cette région ont voté le 10 décembre 1991, après la dissolution de l’Union soviétique, lors d’un vaste référendum en faveur de l’indépendance de l’Azerbaïdjan. En 1993, après cinq ans de guerre, les Arméniens ont pris le contrôle d’une << zone de sécurité >> à l’intérieur de l’Azerbaïdjan, située entre Le Haut-Karabakh et l’Arménie ont une superficie d’environ 8 000 kilomètres carrés, soit environ 20% de la superficie de l’Azerbaïdjan. Un cessez-le-feu a été conclu en mai 1994, après la victoire de la partie arménienne. Cependant, aucun accord de paix n’a été conclu. Malgré les négociations qui ont eu lieu sous les auspices du “Groupe de Minsk” de l’Organisation pour la sécurité et la coopération en Europe (Russie, États-Unis et France), Bakou et Erevan n’ont pas trouvé d’accord sur le statut de la région du Haut-Karabakh. En novembre 2008, l’Arménie et l’Azerbaïdjan ont signé une déclaration appelant à un << règlement pacifique >> du conflit, mais les batailles entre les forces arméniennes et azerbaïdjanaises se sont poursuivies. En 2012, Baho Sahakian a été réélu << président >> du Haut-Karabakh pour cinq nouvelles années. En août 2014, Un certain nombre de soldats azerbaïdjanais ont été tués dans des affrontements avec des Arméniens et, en novembre de la même année, les forces azerbaïdjanaises ont abattu un hélicoptère militaire arménien, tuant ses trois membres d’équipage. Le Ministère azerbaïdjanais de la défense a annoncé que cet hélicoptère avait tenté d’attaquer des sites de l’armée azerbaïdjanaise. Dans la nuit du 1er Le 2 avril 2016, des affrontements entre les deux parties ont fait 18 morts parmi les forces arméniennes et 12 parmi les forces azerbaïdjanaises, selon ce qui a été annoncé par les deux parties, qui ont échangé des accusations de responsabilité dans la tension. Le budget de la défense en Azerbaïdjan est le double du budget total de l’Arménie. Et Bakou a promis à plusieurs reprises de reprendre la région du Haut-Karabakh par la force. D’autre part, l’Arménie, soutenue par la Russie, affirme qu’elle est prête à repousser toute attaque azerbaïdjanaise

Nieuws: Schieten op de Saoedische ambassade in Den Haag, maar geen
gewonden

Nederlands Persbureau / AFP / Sim van der Waals
De Saoedische ambassade in Den Haag op 12 november 2020
De politie kondigde aan dat donderdagochtend verschillende kogels werden afgevuurd op de Saoedische ambassade in Den Haag, Nederland, zonder verwondingen te veroorzaken, en legde uit dat ze een onderzoek hadden geopend naar het incident, dat Riyadh omschreef als een “laffe aanval”.
De aanval komt na een aanval met explosieven op een niet-islamitische begraafplaats in Jeddah, in het westen van Saoedi-Arabië, tijdens de herdenking van Europese diplomaten, waaronder Fransen en Britten, over de wapenstilstand op 11 november 1918.
Bij de aanval raakten twee gewonden, een Griekse consulaire medewerker en een Saoedische politieagent, die donderdag door ISIS werd opgeëist.
En de Saoedische ambassade in Den Haag maakte in een Arabische verklaring op Twitter bekend dat geen van haar medewerkers gewond is geraakt tijdens de schietpartij, wiens motieven niet bekend waren.
De ambassade sprak de veroordeling uit van deze laffe aanval door het Koninkrijk Saudi-Arabië en bedankte de Nederlandse autoriteiten voor hun snelle reactie en riep de in Nederland aanwezige Saoedische burgers op om meer voorzichtigheid en voorzichtigheid te betrachten.
Het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken vertelde France Press dat het de aanval “zeer serieus” nam en in nauw contact stond met de Saoedische autoriteiten.
“Er zijn vanmorgen meerdere schoten afgevuurd op de Saoedische ambassade in Den Haag”, aldus de politie in een tweet.
Ze voegde eraan toe dat “er geen gewonden zijn gemeld.”
Een AFP-correspondent meldde dat sporen van kogels zichtbaar waren op de gevel van het gebouw. De politie heeft het aantal kogels niet bekendgemaakt.
“De forensische teams onderzoeken de sporen van kogels en lege kogels”, vonden ze ter plaatse, zei Stephen Van Santen, een politiewoordvoerder, die meldde dat er kort voor 06.00 uur (05.00 uur GMT) geschoten was.
Van Santen zei dat politieagenten tot ongeveer 10.00 uur (09.00 uur GMT) een veiligheidskordon sloegen zodat forensische teams vingerafdrukken konden verzamele

Actualité: Tir à l’ambassade saoudienne à La Haye, mais aucun blessé

Agence de presse néerlandaise / AFP / Sim van der Waals
Ambassade d’Arabie saoudite à La Haye le 12 novembre 2020
La police a annoncé que plusieurs balles avaient été tirées jeudi matin sur l’ambassade saoudienne à La Haye, aux Pays-Bas, sans faire de blessés, expliquant avoir ouvert une enquête sur cet incident, que Riyad a qualifié d ‘”attaque lâche”.
L’attaque fait suite à une attaque à l’engin explosif dans un cimetière non musulman de Djeddah, dans l’ouest de l’Arabie saoudite, lors de la commémoration de diplomates européens, dont français et britanniques, sur l’accord d’armistice le 11 novembre 1918.
L’attaque a fait deux blessés, un employé consulaire grec et un policier saoudien, ce qui a été revendiqué jeudi par l’Etat islamique.
Et l’ambassade saoudienne à La Haye a annoncé dans un communiqué en arabe publié sur Twitter qu’aucun de ses employés n’avait été blessé lors de la fusillade, dont les motifs n’étaient pas connus.
L’ambassade a exprimé la condamnation par le Royaume d’Arabie saoudite de cette attaque lâche, exprimant ses remerciements aux autorités néerlandaises pour leur réponse rapide, appelant les citoyens saoudiens présents aux Pays-Bas à augmenter le niveau de prudence et de prudence.
Le ministère néerlandais de l’Intérieur a déclaré à France Press qu’il avait pris l’attaque «très au sérieux» et était en contact étroit avec les autorités saoudiennes.
“Plusieurs coups de feu ont été tirés sur l’ambassade saoudienne à La Haye ce matin”, a déclaré la police dans un tweet.
Elle a ajouté qu ‘”aucune blessure n’a été signalée”.
Un correspondant de l’AFP a rapporté que des traces de balles étaient visibles sur la façade du bâtiment. La police n’a pas révélé le nombre de balles.
«Les équipes médico-légales enquêtent sur les traces de balles et de balles à blanc», ont-elles découvert sur les lieux, a déclaré Stephen Van Santen, un porte-parole de la police, qui a rapporté qu’il y avait eu des coups de feu peu avant 06h00 (05h00 GMT).
Van Santen a déclaré que les policiers ont battu un cordon de sécurité jusqu’à environ 10h00 (9h00 GMT) afin que les équipes médico-légales puissent recueillir les empreintes digitales.

عن editor

شاهد أيضاً

Peru praised the Atlantic Initiative

Peru praised, on March, 07, 2024 the Atlantic Initiative, launched by His Majesty King Mohammed …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333