Telegraaf-Mensheid-pers1333
Home / Pers / Press / schilders Osama Hajjaj

schilders Osama Hajjaj

schilders Osama Hajjaj

Osama Eid Hajjaj, een Jordaanse cartoonist, werd in 1973 in Amman geboren. Hij werkte voor verschillende Jordaanse dagbladen, zoals de Jordaanse krant Al-Dustour, de Jordaanse krant Al-Rai, en weekbladen als Al-Bilad en Al-Nisa, en werkte voor de Emirati-krant Al-Ittihad. Momenteel werkt hij voor de Jordaanse krant Al-Arab Al-Youm. Hij publiceert zijn tekeningen ook op verschillende Arabische en internationale websites, zoals www.cagle.com en http://www.cartoonmovement.com/. Osama Hajjaj wordt beschouwd als de eerste cartoonist die in Jordanië wordt opgesloten, tegen de achtergrond van een cartoon die voor hem werd gepubliceerd in de weekkrant Al-Bilad in 1995, en het ging over de Moslimbroederschap en een andere over de toenmalige voorzitter van het parlement, Saad Hayel Al-Sorour. De tekeningen van Hajjaj gaan over het sociale leven van mensen en zaken die de Jordaanse samenleving bezighouden, vooral degenen die zich richten op de jeugd, door middel van de karakters « Atta » en « Atwa ». Het publiceert ook tekeningen over de politieke situatie in het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Hoewel hij zijn universitaire studie niet afmaakte, was Osama een van de eersten die in 1996 karikaturen leerde tekenen met de computer, na de opkomst van het Wacom-tablet en het Corel Painter-programma, en het is opmerkelijk dat hij daarvoor in zwart-wit tekende met Chinese balpe

About editor

Check Also

SA MAJESTÉ LE ROI ADRESSE UN DISCOURS AU 33È SOMMET DE LA LIGUE DES ETATS ARABES

Sa Majesté le Roi Mohammed VI, que Dieu L’assiste, a adressé un discours au 33ème …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Telegraaf-Mensheid-pers1333