Telegraaf-Mensheid-pers1333
Home / economie / Telegraaf Mensheid..Van noord naar zuid

Telegraaf Mensheid..Van noord naar zuid

Telegraaf Mensheid Algemeen Politiek …… Aljazirapress@yahoo.nl

المدير المسؤول ورئيس التحرير: عبد الرحيم الفقير الإدريسي ° Indépendant – Politique Général °Econnomique – Culturel –  –Dépôt Légal : 35 – 88. ABDERRAHIM FAKIR IDRISSI  –Code Internationnal ° 11138998

Nationaal Marokkaans Verkeersbureau

Van noord naar zuid

Van noord naar zuid varieert de golfervaring in Marokko, afhankelijk van of u liever in de zon speelt, aan de voet van het Atlasgebergte, aan de Middellandse Zeekust of in de buurt van steden die rijk zijn aan geschiedenis en cultuur. Vier verschillende golfervaringen, vier verschillende manieren om de sport te spelen.

Marokko biedt golfliefhebbers en -professionals een veelzijdig landschap. Het Marokkaanse golfaanbod krijgt vorm in het hart van een meer globaal toeristisch aanbod. Inderdaad, de hotelcapaciteit breidt zich uit en tegelijkertijd is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten op het gebied van welzijn, natuur en avontuurlijk toerisme, watersporten…

De opening van de Marokkaanse lucht maakt het mogelijk om nog frequenter verbindingen te maken met en tussen de grootste toeristische bestemmingen; Marokko opent zo zijn deuren voor liefhebbers van golfen in het weekend.

De Tbourida, afgeleid van Baroud wat « buskruit » betekent, is een oude ruiterkunst, daterend uit de 15e eeuw. Het is een ruitervoorstelling die een opeenvolging van militaire parades simuleert, gereconstrueerd volgens voorouderlijke Arabisch-Amazigh conventies en rituelen.

Elke Tbourida parade wordt uitgevoerd door een troep, « Sorba » genaamd, bestaande uit een oneven aantal ruiters en paarden (van 15 tot 25), opgesteld en in het midden daarvan staat het opperhoofd van de stam, de « Mokaddem », met zijn berg. Van generatie op generatie behoudt de Tbourida een sterke spirituele dimensie, vooral omdat het paard, het heilige dier van de Islam, in het centrum van een adembenemend en indrukwekkend spektakel staat.

De Tbourida verblindt het Marokkaanse en internationale publiek. Het wordt geassocieerd met festiviteiten: moussems, landbouwfeesten en vele nationale en familiefeesten. De internationals noemen het vaak « Fantasia », een Latijnse benaming van oorsprong, wat entertainment betekent

 

Officiële website van het Marokkaans Nationaal Bureau voor Toerisme (ONMT), belast met het promoten van Marokko’s bestemming bij nationale en internationale  ………..

………….. EEN BIJDRAGE VAN DE TELEGRAAF AAN DE KENNIS VAN HET TOERISTISCH PRODUCT IN MAROKKO 

About editor

Check Also

MFA NASSER BOURITA RECEIVES HIS FRENCH COUNTERPART

  Le ministre des Affaires Etrangères, de la Coopération africaine et des Marocains résidant à …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Telegraaf-Mensheid-pers1333