Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / LAAHAY Den Haag Pers / De Professor Econoom Idris ACHIRI  … Vorming van de Afrikaanse Groep van Vier

De Professor Econoom Idris ACHIRI  … Vorming van de Afrikaanse Groep van Vier

TELEGRAAF … AMSTERDAM  

De Professor Econoom Idris ACHIRI  … Vorming van de Afrikaanse Groep van Vier: Manoeuvres bedoeld om ongeldig te zijn

In een tijd waarin de grote mogendheden: Westers. Aziatische convergentie om een ​​politieke en economische macht te creëren die de macht heeft om beslissingen te nemen in internationale fora. Politieke en economische experts waren verrast door de aankondiging van de oprichting van de Afrikaanse Groep van Vier tijdens de Afrikaans-Europese Top in Brussel met als doel overleg en coördinatie om praktische en effectieve oplossingen te vinden voor de verschillende problemen waarmee het continent wordt geconfronteerd. De vraag rijst nu we in een oorlogssituatie leven tussen Rusland en Oekraïne, die westerse landen en de Verenigde Staten van Amerika ertoe bracht samen te komen om Rusland economisch en politiek het hoofd te bieden. Wat is het doel van deze vier Afrikaanse groep die bestaat uit Ethiopië. Nigeria, Zuid-Afrika en Algerije. Volgens politieke en economische experts is het belangrijkste doel van deze G4-groep valsheid en boosaardigheid jegens het Koninkrijk Marokko en de Egyptische Republiek. en Israël 

Volgens de website van de “Arabi Post” en uit geïnformeerde bronnen, heeft de ontmoeting van Sisi en Tabun niet plaatsgevonden in Koeweit en heeft de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi Koeweit plotseling enkele uren voor de komst van de Algerijnse president Abdel Majid Taboun verlaten. bevestigt de opkomst van tekenen van koelte in de Egyptisch-Algerijnse betrekkingen. Vooral sinds Algerije Ze willen ingrijpen in het dossier van de Renaissance Dam. Weten deze vier landen echt wat ze willen en hebben ze de nodige capaciteit en capaciteiten om de internationale politieke confrontatie aan te gaan en economische blokken  

Het is duidelijk geworden dat Algerije met alle mogelijkheden en middelen probeert blokken te creëren, zelfs met Satan, om het proces van opbouw van de territoriale integriteit van het Koninkrijk Marokko te dwarsbomen en te spelen op het bestand van de Marokkaanse Sahara, vooral omdat Marokko geniet van een speciale en gerespecteerde positie onder de landen van het Afrikaanse continent, die wordt belichaamd in de koninklijke bezoeken van Zijne Majesteit Koning Mohammed Zesde, moge God hem de overwinning schenken voor de Afrikaanse landen. Is deze groep in staat om de sterke positie van Marokko te annuleren en te veranderen, die een belangrijke rol speelt in het herstel van de markten van het Afrikaanse continent, gezien de geostrategische ligging, die een brug vormt tussen deze markten en de landen van de wereld 

Kan deze groep het internationale standpunt ontkennen en veranderen over de verleidelijke kracht van de veiligheidsdiensten om de veiligheidsstabiliteit in de regio te veralgemenen en terrorisme en extremisme te bestrijden?Al deze vragen zullen de komende dagen worden beantwoord en de wereld wacht op de nieuwe kaart na de oorlog van Rusland en Oekraïne 

Is deze groep gericht op de confrontatie met Israël nadat de voorzitter van de Commissie, de heer Moussa Faki Mahamat, in de Afrikaanse Unie heeft voorgesteld Israël te accrediteren en het de status van waarnemer te verlenen 

Dit besluit, genomen door de voorzitter van de Commissie van de Afrikaanse Unie, leidde tot verdeeldheid onder de landen van de organisatie, terwijl landen, waaronder Zuid-Afrika en Algerije, protesteerden, waarin werd verklaard dat het in tegenspraak was met de verklaringen van de organisatie ter ondersteuning van de Palestijnse gebieden 

Bedenkend dat de Afrikaanse Unie “de pogingen van Algerije en Zuid-Afrika om de acceptatie door Israël te annuleren” heeft afgewezen en het de status van waarnemer heeft verleend, aangezien de resultaten van de commissie zullen worden onthuld op de top van de Afrikaanse Unie in 2023 

………………………………………………………………………………….

الخبير الاقتصادي ادريس العاشريتشكيل مجموعة الأربعة الافريقية: مناورات يراد بها باطل

في الوقت الذي تسعى فيه  الدول العظمى: الغربية. الاسيوية التكثل لخلق قوة سياسية واقتصادية تكون لها قوة  لاتخاذ القرارات في المنتديات الدولية. فوجىء الخبراء السياسيون والاقتصاديون  عن الاعلان بتاسيس مجموعة الأربعة الافريقية  خلال القمة الإفريقية – الأوروبية التي عقدت في بروكسل  بهدف  التشاور والتنسيق بغية إيجاد حلول عملية وفعالة لمختلف القضايا التي تواجه القارة. السؤال المطروح ونحن نعيش حالة  أزمة حرب بين روسيا واوكرانيا  التي دفعت  دول الغرب والولايات المتحدة الأمريكية تتكثل لمواجهة روسيا اقتصاديا وسياسيا. ما هدف هذه المجموعة  الأربعة الإفريقية التي  تتكون من  إثيوبيا . نيجيريا وجنوب إفريقيا والجزائر.؟؟؟حسب الخبراء السياسيين والاقتصاديين ان الهدف الرئيسي  لهذه المجموعة G4  يراد به باطل وحقد اتجاه المملكة المغربية والجمهورية المصرية. وإسرائيل. حسب  موقع “عربي بوست” ومن مصادر مطلعة ان لقاء السيسي وتبون لم يتم في الكويت، وأن الرئيس المصري عبد الفتاح السيسي غادر الكويت فجأة قبل وصول الرئيس الجزائري عبد المجيد تبون بساعات.مما يؤكد على ظهور  علامات  فتور في العلاقات المصرية الجزائرية .خصوصا وان  الجزائر ترغب التدخل  في ملف سد النهضة.فهل  فعلا تعرف هذه الدول الاربعة ماذا تريد  وهل لها القدرة والامكانيات الضرورية لمواجهة التكثلات الدولية السياسية والاقتصادية. ؟؟

اصبح من الواضح على أن الجزائر تسعى بكل الامكانيات والوسائل لخلق تكثلات ولو مع الشيطان لعرقلة مسيرة بناء الوحدة الترابية للملكة المغربية واللعب على ملف الصحراء المغربية خصوصا وأن  المغرب يحظى بمكانة خاصة ومحترمة وسط  دول القارة الافريقية التي تتجسد في الزيارات الملكية التي قام بها صاحب الجلالة الملك محمد السادس نصره الله للدول الافريقية.هل هذه المجموعة قادرة على إلغاء وتغيير  مكانة المغرب القوية الذي يلعب دورا رئيسيا في انتعاش اسواق القارة الافريقية بكون موقعه جيو استراتيجي الذي يشكل جسرا بين هذه الاسواق ودول العالم.؟؟هل هذه المجموعة بإمكانها أن تنفي وتغير الموقف الدولي من  قوة الأجهزة الامنية المغريية في تعميم الاستقرار الامني بالمنطقة ومحاربة الارهاب والتطرف.؟؟كل هذه الأسئلة ستجيب عنها الايام القادمة والعالم ينتظر الخريطة الجديدة لما بعد حرب روسيا واوكرانيا.

هل هذه المجموعة هدفها مواجهة إسرائيل  بعدما طرح رئيس المفوضية، السيد موسى فقي محمد في الاتحاد الافريقي اعتماد إسرائيل ومنحها صفة مراقب”.

هذا  القرار الذي اتّخذه رئيس مفوضية الاتحاد الأفريقي، نتج عنه  انقسام بين دول المنظمة، حيث احتجت دول بينها جنوب أفريقيا والجزائر، التي ذكّرت بأنه يتعارض مع تصريحات المنظمة الداعمة للأراضي الفلسطينية.

مع التذكير ان الاتحاد الأفريقي “رفض محاولات الجزائر وجنوب أفريقيا لإلغاء” قبول إسرائيل ومنحها صفة مراقب حيث  سيتم الكشف عن نتائج اللجنة في قمة الاتحاد الإفريقي لعام 2023.

Journalist

عن editor

شاهد أيضاً

Lancement officielle de la 15ème édition de l’Université d’été au profit des jeunes Marocains Résidant à l’Etranger.

La 15ème édition de l’Université d’été au profit des jeunes Marocains résidant à l’étranger a …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333