Home / monde..wereld / Een gebombardeerd Rotterdam in 1940

Een gebombardeerd Rotterdam in 1940

   Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde Nederland weer neutraal blijven. Ondanks alle pogingen van de Nederlandse regering om zich buiten de oorlog te houden, vielen de Duitsers Nederland binnen. Het verouderde Nederlandse leger wist zich vijf dagen te verweren tegen de Duitsers. Toen de Duitsers Rotterdam hadden gebombardeerd en het oude centrum werd verwoest, gaf de opperbevelhebber van het Nederlandse leger, generaal Winkelman, zich over. Hij wist dat Nederland anders nog meer steden zou verliezen. Hierna werd Nederland vijf jaar bezet door de Duitsers. Er werden meer dan 100.000 Nederlandse joden en zigeuners vermoord, en veel Nederlanders gingen staken, omdat ze niet voor de Duitsers wilden werken. Duizenden Nederlanders zaten in Jappenkampen in Nederlands-Indië. De schade was erg groot.

Na de oorlog begon, met hulp uit de Verenigde Staten van Amerika, de wederopbouw. Nederland kreeg de « Marshallhulp », waarmee de Nederlandse welvaart toenam, en Nederland werd een modern land met..

Telegraaf-Mensheid Pers  …Abderrahim Fakir IdrissiMAIL ..Aljazirapress@yahoo.nl….S/N 243584477 Opgericht: Rotterdam

  …Geb .Datum .. 251057….Januari 2001 Kenmerk..1700234847-2.. Een onafhankelijk tijdschrift over social e, economische, politieke en wetenschappelijke vraagstukken uit Nederland over de hele wereld..Druk op officiële supervisor.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

About editor

Check Also

Le Chef du Gouvernement reçoit le PDG du Groupe Accor

Le Chef du Gouvernement reçoit le PDG du Groupe Accor  Jeudi 11 juillet 2024  Rabat …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *