Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / AMSTERDAM Pers / الدورة الرابعة لمهرجان تاسكوين

الدورة الرابعة لمهرجان تاسكوين

تحت شعار: “تاسكوين دعامة وتحصين للهوية وصون للذاكرة

De vierde editie van het Taskwin Festival

تنظم وزارة الشباب والثقافة والتواصل قطاع الثقافة – بشراكة مع المجلس الجماعي لتارودانت والمجلس الإقليمي لتارودانت وبتعاون مع عمالة إقليم تارودانت، الدورة الرابعة لمهرجان تاسكوين أيام 28، 29، 30 يونيو 2024 تحت شعار: “تاسكوين دعامة وتحصين للهوية وصون للذاكرة“.

وهي مناسبة للتأكيد على أهمية صون رقصة تاسكوين مع منظمة اليونيسكو باعتبارها تراثا ثقافيا إنسانيا تراكم الكثير من التفاعلات التعبيرية والتواصلية والسوسيو ثقافية. ولذلك حرصت وزارة الشباب والثقافة والتواصل – قطاع الثقافة – على العهد، للربط بين الماضي والحاضر وعلى ترسيخ تقاليد فنية تساهم في تثمين القيم الإبداعية وتأخذ بعين الاعتبار تقوية الوعي بالأصالة وتكريس الأبعاد الدلالية والرمزية للتراث الثقافي كقاسم مشترك بين الأجيال.وستعرف الدورة لحظة الوفاء والاعتراف بمن ساهموا في ربط هذا الموروث بين الماضي والحاضر في لحظة تكريم لثلاث مبدعين لفن تاسكوين، كما ستنظم محاضرة تحت عنوان: “تاسكوين رقصة مغربية أصيلة بين الأمس واليوم” إضافة إلى معرض إثنوغرافي للأواني والآلات العتيقة

Lahoucine Echaabiمراسلة 

*****************************************************

De vierde editie van het Taskwin Festival

Onder het motto: “Tasquin is een pijler, een versterking van de identiteit en een behoud van de herinnering.” Deze bewerkte versie van het Taskwin Festival Het Ministerie van Jeugd, Cultuur en Communicatie, de Cultuursector organiseert – in samenwerking met de Taroudant Collective Council en de Taroudant Regional Council en in samenwerking met de prefectuur Taroudant Region – de vierde sessie van het Tasquin Festival op 28, 29 en 30 juni. , 2024, onder de slogan: “Tasquin is een pijler en versterking van identiteit en behoud van herinnering.” Het is een gelegenheid om het belang te benadrukken van het behoud van de Tasquin-dans met UNESCO als menselijk cultureel erfgoed dat vele expressieve, communicatieve en sociaal-culturele interacties accumuleert. Het Ministerie van Jeugd, Cultuur en Communicatie – de Cultuursector – was daarom enthousiast over het convenant, om het verleden en het heden met elkaar te verbinden en artistieke tradities tot stand te brengen die bijdragen aan de waardering van creatieve waarden en rekening houdt met het versterken van het bewustzijn van originaliteit en het wijden van de semantische en symbolische dimensies van cultureel erfgoed als een gemeenschappelijke noemer tussen generaties zal het moment markeren van vervulling en erkenning van degenen die hebben bijgedragen aan het verbinden van dit erfgoed tussen het verleden en het heden in een moment van eerbetoon aan drie makers van de kunst van Tasquin, wordt naast een etnografische tentoonstelling van antieke gebruiksvoorwerpen en instrumenten ook een lezing georganiseerd onder de titel: “Tasquin, een authentieke Marokkaanse dans tussen gisteren en vandaag”

عن editor

شاهد أيضاً

Las relaciones entre Marruecos y España se encuentran en el “mejor momento de su historia”

Las relaciones entre Marruecos y España se encuentran en el “mejor momento de su historia” …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333