Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / هولندية من أصل مغربي. Marokkaanse.ترأست البرلمان الهولندي

هولندية من أصل مغربي. Marokkaanse.ترأست البرلمان الهولندي

Een Nederlandse vrouw van Marokkaanse afkomst die voorzitter was van het Nederlandse parlement

هولندية من أصل مغربي ترأست البرلمان الهولندي

في 13 يناير 2015 بعد حصولها على 83 صوتا مقابل 53 لغريمها تون إلياسن ممثل الحزب الليبرالي رحب أعضاء مجلس النواب الهولندي بانتخاب خديجة عريب، الاسم المغربي البارز بحزب العمال الهولندي، رئيسة للغرفة السفلى للبرلمان.

 وكان نائبان آخران ضمن المتنافسين على رئاسة مجلس النواب الهولندي وهما مارتين بوسما عن حزب من أجل الحرية (اليمين المتطرف)، ومادلين فان تورينبورغ عن حزب النداء المسيحي الديمقراطي.

en Nederlandse vrouw van Marokkaanse afkomst die voorzitter was van het Nederlandse parlement Op 13 januari 2015, na het behalen van 83 stemmen tegen 53 voor haar tegenstander, Ton Eliasen, vertegenwoordiger van de Liberale Partij, verwelkomden leden van de Tweede Kamer de verkiezing van Khadija Araib, de prominente Marokkaanse naam in de Nederlandse Partij van de Arbeid, als voorzitter van de Tweede Kamer. Twee andere gedeputeerden behoorden tot de kanshebbers voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer, Martin Bosma voor de Partij voor de Vrijheid (extreemrechts) en Madeleine van Torenburg voor de CDA 

عن editor

شاهد أيضاً

Las relaciones entre Marruecos y España se encuentran en el “mejor momento de su historia”

Las relaciones entre Marruecos y España se encuentran en el “mejor momento de su historia” …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333