Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / LAAHAY Den Haag Pers / Resolutie 68/262 Algemene Vergadering Verenigde Naties

Resolutie 68/262 Algemene Vergadering Verenigde Naties

Resolutie A/RES/68/262 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is een resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, getiteld Territoriale integriteit van Oekraïne en aangenomen op 27 maart 2014. De rechtstreekse aanleiding was de annexatie door Rusland van de Krim. De resolutie stelde dat de volksraadpleging die in de Krim was gehouden, en waarbij tot aansluiting bij Rusland was besloten, ongeldig was. De Algemene Vergadering sprak zich ook uit voor de territoriale integriteit van Oekraïne.
De resolutie was ingediend door onder andere Canada, Costa Rica, Duitsland, Litouwen, Oekraïne en Polen, en werd op de 80e plenaire vergadering van de 68e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aangenomen met 100 stemmen voor, 11 tegen (Armenië, Bolivia, Cuba, Noord-Korea, Nicaragua, Rusland, Soedan, Syrië, Venezuela, Wit-Rusland en Zimbabwe) en 58 onthoudingen. China behoorde tot de landen die zich onthielden van stemming.
Rusland bestempelde de resolutie als contraproductief en beschuldigde de westerse landen van chantage AG

عن editor

شاهد أيضاً

Las relaciones entre Marruecos y España se encuentran en el “mejor momento de su historia”

Las relaciones entre Marruecos y España se encuentran en el “mejor momento de su historia” …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333