Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / عربي ودولي..Arabisch en internationaal / ما هو الصدفية؟Bewustzijnscommunicatiedag voor psoriasispatiënten

ما هو الصدفية؟Bewustzijnscommunicatiedag voor psoriasispatiënten

Telegraafm.com….  Pers… gebruikte taal : Arabië.. Nederlands .. Frans..

WAT IS PSORIASIS 

ما هو الصدفية؟

Bewustzijnscommunicatiedag voor psoriasispatiënten

Onze huid vernieuwt zich voortdurend. Normaal gesproken is dit een onmerkbaar proces, maar bij mensen met psoriasis is dit proces verstoord en gaat de huidvernieuwing abnormaal snel. Zo ontstaan er rode plekken met schilfers. Deze plekken zijn niet allemaal even groot en kunnen op elke plaats op het lichaam voorkomen. Een erfelijke aanleg is zeker belangrijk. Als u zelf psoriasis heeft, dan heeft iemand anders in uw familie vaak ook deze aanleg. Psoriasis kan zomaar op elke leeftijd ontstaan. Soms kan de psoriasis uitgelokt (verergerd) worden door:

Beschadiging van de huid

Infecties

Geneesmiddelengebruik

Stress.

Psoriasis komt voor bij ongeveer 2.5% van de bevolking, in totaal zijn dat meer dan 400.000 mensen in Nederland. Twee op de honderd mensen in Nederland heeft last van psoriasis. Psoriasis komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. NVDV – Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

 

Bewustzijnscommunicatiedag voor psoriasispatiënten

 

De Marokkaanse Vereniging voor de Strijd tegen Reumatische Ziekten en Psoriasis organiseert op vrijdag 29 oktober een voorlichtingsdag ter gelegenheid van de Internationale Dag van Psoriasis in het Regionaal Centrum voor Tandheelkundige Medische Onderzoeken in het district Al Massira in Rabat. Dit zal gebeuren in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, de Marokkaanse Vereniging voor Dermatologie, de Marokkaanse Vereniging voor Wetenschappelijk Onderzoek en Hulp aan Reumatologiepatiënten, gezondheidsactoren, deskundigen en gespecialiseerde en geïnteresseerde artsen uit verschillende regio’s, om deze ziekte bekend te maken en te bespreken manieren om de toegang tot gespecialiseerde gezondheidsdiensten te vergemakkelijken, medische dekking en het recht op vergoeding voor ziekenhuisopname en medicijnen te garanderen. Psoriasis is een huidziekte die wordt veroorzaakt door een defect in het immuunsysteem, in de vorm van prominente, jeukende rode vlekken en zilverachtige schubben die vaak voorkomen op de knieën, ellebogen, romp en hoofdhuid.Er is geen behandeling die psoriasis volledig geneest , maar er zijn behandelingen die het helpen onder controle te houden.Het voorkomt irritatie, en de hoge prijs blijft een obstakel voor het gebruik ervan bij gebrek aan gezondheidsdekking voor psoriasispatiënten

يوم تواصلي تحسيسي لفائدة مرضى الصدفية

  تنظم الجمعية المغربية لمحاربة الأمراض الروماتيزمية والصدفية يوما تواصليا تحسيسيا، بمناسبة اليوم العالمي لمرض الصدفية، وذلك يوم الجمعة 29 أكتوبر الجاري، بالمركز الجهوي للفحوصات الطبية للأسنان بحي المسيرة بالرباط. وسيتم هذا بتعاون مع وزارة الصحة والجمعية المغربية لأمراض الجلد، والجمعية المغربية للبحث العلمي ومساعدة مرضى الروماتيزم، وفاعلون في المجال الصحي وخبراء وأطباء متخصصون ومهتمون من مناطق مختلفة، بغية التعريف بهذا المرض وبحث سبل تسهيل الولوج للخدمات الصحية المتخصصة وضمان التكفل الطبي وحق التعويضات عن الإستشفاء والأدوية. ويعتبر مرض الصدفية من الأمراض الجلدية الناتجة عن وجود خلل في الجهاز المناعي، إذ يظهر على شكل بقع حمراء بارزة ومثيرة للحكة وقشور فضية غالبًا ما تظهر على الركبتين والمِرفَقين وجذع الجسم وفروة الرأس، ولا يوجد علاج يشفي تماًما من الصدفية لكن توجد علاجات تساعد على التحكم بها وتمنع تهيجها ويبقى إرتفاع ثمنها عائقا في إستعمالها في غياب تغطية صحية لمرضى الصدفية.

 

Strijd voor Rechtvaardigheid

Het boek Mohamed Rabbae

” over voormalig GroenLinks-lijsttrekker Mohamed Rabbae is nu te bestellen. Met bijdragen van o.a. Ina Brouwer, Bas de Gaay Fortman, Thom de Graaf, Abdou Menebhi en Anja Meulenbelt.

Mohamed Rabbae  – Strijd voor rechtvaardigheid

Mohamed Rabbae verwierf in de jaren tachtig bekendheid als voorman van wat toen nog het Nederlands Centrum Buitenlanders heette. Hij was voor GroenLinks de eerste allochtone lijsttrekker van een gevestigde politieke partij. En later was hij één van de eersten die aangifte deed tegen het racisme van PVV-leider Wilders. Daarmee gaf hij stem aan wat er leeft onder velen in Nederland. Voor jongere Marokkaanse-Nederlanders is hij een rolmodel. Maar ook voor veel andere Nederlandse burgers staat Rabbae model voor een positief geluid. Hij gaf tientallen jaren een stem aan mensenrechten in binnen- en buitenland. In dit boek geven acht politici, wetenschappers en activisten hun visie op Rabbae’s werk door de jaren heen. Ze toetsen zijn ideeën aan de politieke actualiteit van vandaag. De buitenlanders van toen zijn medelandersgeworden. Maar grote groepen dreigen door de politieke verharding van de laatste jaren alsnog buitenstaanders te worden. Een tegengeluid is nodig.

  In de woorden van Rabbae: Het ergste is als de goeden zwijge

عن editor

شاهد أيضاً

منازل الفنانين الكبار تتحول في العالم إلى مواقع سياحية تجلب السياح

عبد الرحيم الفقير الادريسي *السياحة الامستردامية ما بين متحف فان جوخ  ومتحف ريجكس الشامل رامبرانت …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333