Telegraaf-Mensheid-pers1333
الرئيسية / RETTERDAM PERS / مجموعة متنوعة من التأثيرات

مجموعة متنوعة من التأثيرات

verscheidenheid aan invloeden

 

  Een prachtige baai, stranden zover het oog reikt en 360 dagen zon per jaar… Agadir heeft een overvloed aan charme, zelfs nog voordat je het winkelaanbod meerekent. De geweldige locatie van de stad wordt omringd door achterlanden die rijk zijn aan lokale producten. Het is ook een kruispunt waar Arabische-moslim en Berber beschavingen elkaar kruisen en waar de schoonheid van alledaagse objecten gevierd wordt.

Ga winkelen in Agadir’s herbouwde medina en wandel door de naar eucalyptus geurende straten, gevuld met de geluiden van ambachtslieden die hun koopwaar aan het smeden zijn. Ga naar de El Had soek die alle charme van Marokkaanse markten belichaamt. De kraampjes liggen vol met vers fruit en specerijen, waardoor de bedwelmende geur in de drukke straten hangt. Elders zijn er winkels waar kleding, lederwaren en koperwaren te vinden zijn.

Bij het verkennen van Agadir en het buitengebied zal je de nomadische kunsttradities tegenkomen. Vooral de juwelen zijn in trek. In de Souss regio en in Tiznit, Inezgane en Taroudant verkopen ambachtslieden kleine schatten die allemaal uniek zijn: kies uit oorbellen, kettingen en hangers in zilver versierd met koraal, kleurrijke glazen kralen of barnsteen.

Winkelen in Agadir is een culturele onderdompeling: ga van winkel tot winkel en ontdek de wonderen van de locale ambachtslieden.

  Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

عن editor

شاهد أيضاً

عبد الرحيم الفقير الادريسي : مسار صحافي مغربي يتألق في سماء أوروبا

من حرب العراق إلى حرب الاعلام يزخر المغرب برجال نقشوا ذاكرة الزمن وطبعوا عليها بحروف …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Telegraaf-Mensheid-pers1333