Home / economie / Telegraaf Mensheid..Chefchaouen De mooie blauwe zee

Telegraaf Mensheid..Chefchaouen De mooie blauwe zee

Telegraaf Mensheid Algemeen Politiek …… Aljazirapress@yahoo.nl

المدير المسؤول ورئيس التحرير: عبد الرحيم الفقير الإدريسي ° Onafhankelijk – Algemeen beleid °Economisch – Cultureel – –Wettelijk depot: 35 – 88 ABDERRAHIM FAKIR IDRISSI –Internationale Code ° 11138998 

Chefchaouen De mooie blauwe zee

De toeristendroom in Marokko: de zee, het bos, de bergen, het zand en de zon het hele jaar door

Toeristendroom in Marokko

Dossier en studies over toerisme in Marokko

Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

Blauwgekalkte huizen, levendige pleinen, steile straatjes, de beste manier om deze heilige stad te verkennen is om er te flaneren en de sfeer in te drinken.

De oude stad

Chefchaouen, dat ingesloten ligt tussen twee bergen, is een stad met blauw- en witgekalkte huizen. Er gaat een sterke aantrekkingskracht van uit, die goed te voelen is op het Outa-el-Hammam plein in de geplaveide medina. Gezeten op een caféterras kunt u genieten van het mooie uitzicht op de grote moskee Tarik-Ben-Ziad waarvan de achthoekige minaret geïnspireerd is op die van de Torre de Oro in Sevilla. Deze Andalusische architectuur is terug te vinden in de kashba en de tuinen in het hart van de medina. De stadsmuren en de elf gekanteelde torens, waarvan er één als donjon diende, huisvesten een interessant etnografisch museum.

Een levende cultuur

In het kleine museum van de kashba bevinden zich collecties borduurwerk en kleurrijke en gevarieerde kleding gedragen door de vrouwen uit de streek. De beroemde djellaba, een lang en ruimvallend kledingstuk gedragen door de mannen en de vrouwen van Noord-Afrika, werd hier gecreëerd. De vriendelijkheid en de grote gastvrijheid van de inwoners blijken tijdens het bezoek aan een traditionele olieslagerij (er zijn er meer dan 1500) of een kunstnijverheidswerkplaats. Behalve om zijn weverij, is Chefchaouen bekend om zijn mandenwerk en zijn pottenbakkerijen. U kunt overigens in Ghzaoua deelnemen aan een workshop waar u de eerste beginselen van de pottenbakkerskunst kunt leren en vertrekken met uw zelfgemaakte berradas (waterkruiken) of een meer eenvoudige goulla (kruik). Het aardewerk uit het Rifgebied is over het algemeen eenvoudig. De zwarte of rode verf wordt direct op de terracotta aangebracht. We vervolgen de wandeling tot Rif Sebbarim, de wijk van de wasplaatsen, waar op het plein een moskee uit de 15e eeuw staat. Ook een bezoek aan de « agadirs » of versterkte gemeenschappelijke graanopslagplaatsen van de streek is een must. Tot slot mag u de stad beslist niet verlaten zonder de verse geitenkaas uit de bergen te hebben geproefd, die als de beste van heel Marokko wordt beschouwd

Deze rustige stad is geen museum: de ambachtelijke tradities zijn hier volop in leven. Laat u verleiden door zijn authentieke charme

About admin

Check Also

LOWER HOUSE SPEAKER REPRESENTS HM THE KING AT INAUGURATION CEREMONY OF PARAGUAY’S NEW PRESIDENT

House of Representatives Speaker, Mr. Rachid Talbi El Alami represented His Majesty King Mohammed VI …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *