Home / monde / Telegraaf..eerlijk en duurzaam toerisme

Telegraaf..eerlijk en duurzaam toerisme

Telegraaf Mensheid Algemeen Politiek …… Aljazirapress@yahoo.nl

المدير المسؤول ورئيس التحرير: عبد الرحيم الفقير الإدريسي ° Onafhankelijk – Algemeen beleid °Economisch – Cultureel – –Wettelijk depot: 35 – 88 ABDERRAHIM FAKIR IDRISSI –Internationale Code ° 11138998 

eerlijk en duurzaam toerisme

 

           Met het Handvest voor Verantwoord Toerisme streeft Marokko ernaar om van het toerisme een « instrument van vrede en internationaal begrip » te maken.

« Toerisme is in de eerste plaats een brug tussen de volken en de beschavingen, een vermenging van mensen en culturen en een openheid van geest voor de ander en voor de moderne wereld. Een schoon en verantwoord toerisme, dat respect heeft voor de mens, de natuur, het milieu en de voorschriften en wetten die in de sector van toepassing zijn. » Zijne Koninklijke hoogheid Mohammed VI heeft het toerisme uitgeroepen tot een van de nationale prioriteiten, met een duidelijk streven: verantwoord toerisme. Het plan « Vision 2010 » definieert nauwkeurig omlijnde maatregelen en acties, waardoor de doelstelling van een toerisme dat volop zijn rol speelt in de ontwikkeling van het land, concrete vormen aanneemt. Het Marokkaanse Handvest voor Verantwoord Toerisme definieert vele initiatieven, waaronder met name:

Respect voor de warden

« De spelers op het gebied van toeristische ontwikkeling moeten voldoende aandacht besteden aan de tradities en de cultuur van de regio’s en bevolking. »

Respect voor culturele rijkdommen

« De organisatie van de toeristische activiteit moet een follow-up en ontplooiing van de traditionele culturele, ambachtelijke en folkloristische producties mogelijk maken en voorkomen dat zij gestandaardiseerd en gebanaliseerd worden. »

Respect voor het milieu

« De gezamenlijke spelers op het gebied van toeristische ontwikkeling moeten zorg dragen voor het behoud van het milieu en de natuurlijke bronnen, met het oog op een gezonde, continue en duurzame economische groei, teneinde op eerlijke wijze tegemoet te komen aan de behoeften en de ambities van de huidige en toekomstige generaties. »

Respect voor het kind

« Alle vormen van misbruik van mensen, onder andere seksueel misbruik, en in het bijzonder wanneer kinderen in het geding zijn, doen afbreuk aan de fundamentele doelstellingen van het toerisme en vormen een ontkenning van het toerisme. »

Marokko ambieert een respectvol toerisme in een streven naar duurzame en ethische ontwikkeling.

  Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, 2020.

About admin

Check Also

LOWER HOUSE SPEAKER REPRESENTS HM THE KING AT INAUGURATION CEREMONY OF PARAGUAY’S NEW PRESIDENT

House of Representatives Speaker, Mr. Rachid Talbi El Alami represented His Majesty King Mohammed VI …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *